back to top
23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

23.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε λίγη ώρα το ντέρμπι των αιωνίων στο κατάμεστο γήπεδο της Λεωφόρου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του γηπέδου, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Νωρίτερα Λεβαδειακός 0-0. Στις 20:30 Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ.

«Αστειότητες» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τους ισχυρισμούς των τουρκικών Αρχών ότι η απαγόρευση εισόδου στη χώρα του επιβλήθηκε χθες οφείλονταν σε τεχνικό θέμα. Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ‘’ οι τελωνειακές αρχές Σμύρνης, ήλεγξαν την ταυτότητα, το διαβατήριο αλλά και τα διπλωματικά έγγραφά του ενώ παράλληλα κρατούνταν για εξι με επτά χωρίς να του δοθεί καμία απολύτως εξήγηση. ‘’Δεν μπορώ να γνωρίζω τι σκέφτονται οι Τούρκοι. Μπορώ όμως να σας πω ότι αυτή η πράξη ήταν μια πράξη ακραίας προκλητικότητας απέναντι όχι μόνο σε έναν Έλληνα αξιωματούχο αλλά και σε έναν Ευρωπαίο αξιωματούχο γιατί βρισκόμουν εκεί με την ευρωπαϊκή μου ιδιότητα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας. Τέλος ο περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε τους δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης, Εκρέμ Ιμάμογλου και Αμπντούλ Μπατούρ αντίστοιχα για τις δημόσιες δηλώσεις τους.

Στον απόηχο του αδιανόητου συμβάντος, ηχηρό μήνυμα έστειλαν από κοινού από την Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Κωνσταντινοπολίτης ομόλογός του, Εκρέμ Ιμάμογλου.

‘’Είναι εύκολο να γκρεμίζεις, αλλά δύσκολο να χτίζεις.. Ενώνουμε τώρα εδώ τις φωνές μας και στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα: Όχι στον μυωπικό πολιτικό οπορτουνισμό. Όχι στο κυνικό εθνικισμό. Όχι στην επιθετικότητα και την πολεμοκαπηλεία. Αυτά που μάς ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μάς χωρίζουν» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης..

Ελπίζω οι προθέσεις, που κρύβονται πίσω από αυτό το περιστατικό και σκοπό έχουν να χαλάσουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, να μην προβούν και σε διαφορετικά βήματα. Η χθεσινή μεταχείριση προς τον κ. Τζιτζικώστα είναι απαράδεκτη. Ελπίζω οι αρχές και των δύο χωρών να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοια ζητήματα. Επειδή υπάρχει ανάγκη για φιλία, αδελφοσύνη και συνεργασία και στις δύο όχθες του Αιγαίου. Υπάρχει απόλυτη ανάγκη για ειρήνη στο Αιγαίο» είπε από πλευράς του ο Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να υποχωρήσει η κακοκαιρία EVA. Έως τότε, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα. Σχετικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών με τη σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.
Διορθωτική κοινή υπουργική απόφαση για το καλάθι του νοικοκυριού προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μεταξύ άλλων προβλέπει επάρκεια των προσφερόμενων προϊόντων αλλά σήμανση με ευδιάκριτες ταμπέλες για την διευκόλυνση των καταναλωτών.

Συνολικά 82,7 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 105.000 περίπου δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, από αύριο 7 έως και την παρασκευή 11 Νοεμβρίου. Στους 19 ανήλθαν οι νεκροί του αεροπορικού δυστυχήματος στην Τανζανία, όταν – εξαιτίας της κακοκαιρίας – επιβατικό αεροπλάνο με 43 επιβαίνοντες συνετρίβη στη λίμνη Βικτόρια.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις τις πρωινές ώρες αύριο στην Αττική, γενικά άιθριος ο καιρός στη συνέχεια. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα