back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Ισόπαλος χωρίς τέρματα στο 70ο λεπτό παραμένει ο αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Ο Στέφανος Λεμονίδης μας δίνει τις λεπτομέρειες.

Στα άλλα παιχνίδια της 11ης αγωνιστικής της σούπερ λιγκ Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 0-0 τελικό. Αστέρας Τρίπολης – ΑΕΚ: 0 – 0 στο 34ο λεπτό.

Για ‘’Πράξη ακραίας προκλητικότητας απέναντι όχι σε έναν Έλληνα και ταυτόχρονα Ευρωπαίο αξιωματούχο’’ έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας σε δημοσιογράφους για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα που του επέβαλλαν χθες οι τουρκικές αρχές. Ο κ Τζιτζικώστας χαρακτήρισε «Αστειότητες» τους εκ των υστέρων ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι το περιστατικό οφείλονταν σε ..τεχνικό θέμα καθώς όπως είπε οι τελωνειακές αρχές Σμύρνης παρότι ήλεγξαν την ταυτότητα, το διαβατήριο αλλά και τα διπλωματικά έγγραφά του, συνέχισαν να τον κρατούν επί έξι ώρες χωρίς καμία εξήγηση..

Στον απόηχο του αδιανόητου συμβάντος, ηχηρό μήνυμα έστειλαν από κοινού από την Κωνσταντινούπολη ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Κωνσταντινοπολίτης ομόλογός του, Εκρέμ Ιμάμογλου..

‘’Ενώνουμε τώρα εδώ τις φωνές μας και στέλνουμε ένα καθαρό μήνυμα: Όχι στον μυωπικό πολιτικό οπορτουνισμό. Όχι στο κυνικό εθνικισμό. Όχι στην επιθετικότητα και την πολεμοκαπηλεία. Αυτά που μάς ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μάς χωρίζουν» είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης..

‘’Η χθεσινή μεταχείριση προς τον κ. Τζιτζικώστα είναι απαράδεκτη. Ελπίζω οι αρχές και των δύο χωρών να μην επιτρέψουν να ξανασυμβούν τέτοια ζητήματα. Επειδή υπάρχει απόλυτη ανάγκη για φιλία, αδελφοσύνη και συνεργασία και ειρήνη και στις δύο όχθες του Αιγαίου» είπε από πλευράς του ο Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας αναμένεται να υποχωρήσει η κακοκαιρία EVA. Έως τότε, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως σε Σάμο, Ικαρία και Δωδεκάνησα. Σχετικό μήνυμα μέσω του 112 έλαβαν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών με τη σύσταση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης ιδρύει στην Αθήνα το Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Αναμένεται να υποδεχτεί τους πρώτους φοιτητές το 2023, σύμφωνα με όσα είπε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Lee Bollinger, μιλώντας νωρίτερα στη Σύνοδο «Φάρος 2022: Ελληνοαμερικανική Συνεργασία στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης».

¨Εφυγε από τη ζώη – νικημένη από τον καρκίνο – η διακεκριμένη και βραβευμένη αρχιτέκτονας Μαρία Κοκκίνου. Μεταξύ άλλων, υπέγραψε το νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη, το Μουσείο Ενάλιων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά, τη νέα μαρίνα του Αγίου Κοσμά, και την πλατεία στη Νέα Σμύρνη.

Με τον Μπένιαμιν Νετανιάχιου συμμεριζόμαστε την ίδια επιθυμία να ενισχύσουμε τους ήδη ισχυρούς δεσμούς Γαλλίας – Ισραήλ’’ έγραψε στο τουίτερ ο Γάλλος Πρόεδρος γνωστοποιώντας ότι συνεχάρει τηλεφωνικό τον Νετανιάχου για τη νίκη του στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Να μείνουμε στο Ελιζέ.. Όπως ανακοίνωσε, αύριο ο Εμμανουέλ Μακρόν θα έχει την πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, στο περιθώριο της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο, στην Αίγυπτο.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις τις πρωινές ώρες αύριο στην Αττική, γενικά αίθριος ο καιρός στη συνέχεια. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16.2 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα