back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Επανέρχεται ο Αλέξης Τσίπρας στο θέμα των υποκλοπών με νέα δεύτερη επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε πρo ολίγου προς τον πρωθυπουργό. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό αν σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento ήταν σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ 33 πρόσωπα που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator. «Κατηγορώ τον πρωθυπουργό ότι με δική του ευθύνη η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια μείζονα θεσμική και ενδεχομένως πολιτειακή κρίση συνεχίζει να αρνείτε να άρετε το απόρρητο και να υιοθετήσει ακόμη και τους ελάχιστους όρους που έθεσα, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη και η ομαλότητα». Σημειώνει τέλος ότι έχει πολιτική και θεσμική ευθύνη να λογοδοτήσει στη Βουλή.
Απαντήσεις αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός ο οποίος παραχωρεί συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1.

Χθες δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, έκανε λόγο περί μακράς λίστας παρακολουθήσεων πολιτικών, υπουργών, δημοσιογράφων και παραγόντων της επιχειρηματικής ζωής του τόπου.
Να ενοποιηθούν όλες οι δικογραφίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών, ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης. Ανέφερε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα κατατεθούν και επέκρινε έντονα τις δικαστικές αρχές για μη διερεύνηση της υπόθεσης. Επίσης, άσκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό τον οποίο κατονόμασε ως βασικό υπεύθυνο των παρακολουθήσεων.

Για ισχυρισμούς χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση έκανε λόγο εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι όλα θα διερευνηθούν, ώστε να μην μείνει καμία υποψία. Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στον Αθήνα 984, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ.

Απαντήσεις για τις υποκλοπές ζητούν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις. Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία της υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη, μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες των συναδέλφων Θανάση Κουκάκη, Τάσου Τέλλογλου και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αντί να κινηθεί με ταχύτητα, δεν έχει καλέσει καν για κατάθεση εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.

Εξηγήσεις από την Άγκυρα με ρηματική διακοίνωση θα ζητήσει η Αθήνα για το θέμα Τζιτζικώστα, όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. “Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει και ο παραλογισμός έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο”, δήλωσε ο κ. Δένδιας νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Έκανε δε ειδική μνεία “στο απαράδεκτο”, όπως είπε, “και καταδικαστέο γεγονός τής κράτησης και απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στη Σμύρνη, από τις τουρκικές αρχές”, ενώ σημείωσε πως “υπήρξε καταδίκη τής συμπεριφοράς αυτής και από Τούρκους αξιωματούχους”. Για το ζήτημα κοινό μήνυμα απηύθυναν οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και Κων/πολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η ενεργειακή και οικονομική κρίση στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup, στις Βρυξέλλες. Επί τάπητος, τα προσχέδια προϋπολογισμού που θα καταθέσουν οι κυβερνήσεις, με ορατό το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη. Όσο το δυνατό περισσότερο «στοχευμένα» θα πρέπει να είναι τα έκτακτα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, τόνισε ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, προσερχόμενος στο Eurogroup. Σε ό,τι αφορά την προοπτική της οικονομίας, ο Επίτροπος Τζεντιλόνι προέβλεψε επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης και οικονομική συρρίκνωση τους επόμενους μήνες, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο τρίμηνο ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν θετικός. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα με υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας προσερχόμενος στο Συμβούλιο των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που προκλήθηκε σε ηλεκτρικές καλωδιώσεις στην υπόγεια διάβαση της Συγγρού επί τη Χαροκόπου στο ύψος της Καλλιθέας.

Με πολύωρες στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία μεθαύριο Τετάρτη τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τις 9:30 το πρωί έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι θα λειτουργήσει το Μετρό ενώ τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα. Από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ θα λειτουργήσει το τραμ. Τα λεωφορεία θα κινηθούν εννέα το πρωί με εννέα το βράδυ. Αύριο αναμένονται οι αποφάσεις από το σωματείο εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Ψηλά στην ατζέντα της διάσκεψης κορυφής για το κλίμα COP27 στην Αίγυπτο βρίσκεται η χρηματοδότηση των φτωχότερων κρατών του πλανήτη με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης. Η χρηματοδότηση χωρίζεται σε τρία πεδία, μεταξύ άλλων να βοηθήσει τα αναπτυσσόμενα κράτη στην οικοδόμηση υποδομών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας -π.χ. ηλιακών πάρκων, με στόχο να απομακρυνθούν από τα ορυκτά καύσιμα και άλλες ρυπογόνες δραστηριότητες να βοηθήσει τα αναπτυσσόμενα κράτη να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση των πιο επικίνδυνων συνεπειών της κλιματικής κρίσης.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα