back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Αν ο κ. Τσίπρας πιστεύει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν απολαμβάνει της κοινοβουλευτικής εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας της ΝΔ τον προκαλώ, σήμερα μάλιστα, να έρθει στη Βουλή να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντ1 για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, στον απόηχο της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει προκαλέσει το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento.
Χαρακτήρισε ντροπή και αίσχος να κατηγορείται με απίστευτα ψέματα ότι παρακολουθούσε υπουργούς, υποστήριξε ότι «πίσω από τον κ. Βαξεβάνη κρύβεται ο κ. Τσίπρας» και καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «στρατηγική να βουλιάξει η χώρα στην λάσπη».
Ξεκαθάρισε ότι παρά το κλίμα πολιτικής έντασης που δημιουργείται δεν αλλάζει ο εκλογικός σχεδιασμός και οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, ενώ τόνισε ότι έχει υποχρέωση να οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια προς τα εμπρός, να μην επιτρέψει στη χώρα «να βουλιάξει σε αυτό τον άθλιο βούρκο στον οποίο κάποιοι επιδιώκουν να κινηθεί». Ερωτηθείς για τη δήλωση του μέλους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννη Βρέντζου,, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά», είπε χαρακτηριστικά.
Απέρριψε εκ νέου το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης του ΦΠΑ διότι, όπως είπε «κανείς δε μας εγγυάται ότι θα περάσει στον τελικό καταναλωτή, καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες το δοκίμασαν και απέτυχαν παταγωδώς, χάθηκε η μείωση του ΦΠΑ μέσα στην ίδια την εφοδιαστική αλυσίδα».

«Eίναι αξιοθρήνητο να εκλιπαρεί για πρόταση μομφής ο πρωθυπουργός για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί», τόνισε σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει , «μέχρι τότε οφείλει να κατανοήσει ότι είναι πρωθυπουργός κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και όχι ελέω Θεού μονάρχης και οφείλει να απαντά στον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Και καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στην ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ».

Να ενοποιηθούν όλες οι δικογραφίες για τις τηλεφωνικές υποκλοπές και να αναλάβει την έρευνα η Εισαγγελία Εφετών, ζήτησε από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης. Ανέφερε ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που θα κατατεθούν και επέκρινε έντονα τις δικαστικές αρχές για μη διερεύνηση της υπόθεσης. ‘Ασκησε δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό τον οποίο κατονόμασε ως βασικό υπεύθυνο των παρακολουθήσεων.

Ο κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ , Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στον Αθήνα 984, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός φέρει ακέραια την ευθύνη για την παρακρατική λειτουργία της ΕΥΠ.

Απαντήσεις για τις υποκλοπές ζητούν οι δημοσιογραφικές Ενώσεις. Σε ανακοίνωση της, η ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία της υποστηρίζοντας ότι η Δικαιοσύνη, μήνες μετά τις πρώτες καταγγελίες των συναδέλφων Θανάση Κουκάκη, Τάσου Τέλλογλου και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, αντί να κινηθεί με ταχύτητα, δεν έχει καλέσει καν για κατάθεση εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα.

Εξηγήσεις από την Άγκυρα με ρηματική διακοίνωση θα ζητήσει η Αθήνα για το θέμα Τζιτζικωστα, όπως είπε σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. “Η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζει και ο παραλογισμός έχει γίνει καθημερινό φαινόμενο”, δήλωσε ο κ. Δένδιας νωρίτερα, μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωάννη Κασουλίδη. Έκανε δε ειδική μνεία “στο απαράδεκτο”, όπως είπε, “και καταδικαστέο γεγονός τής κράτησης και απαγόρευσης εισόδου που επιβλήθηκε στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στη Σμύρνη, από τις τουρκικές αρχές”, ενώ σημείωσε πως “υπήρξε καταδίκη τής συμπεριφοράς αυτής και από Τούρκους αξιωματούχους”. Για το ζήτημα κοινό μήνυμα απηύθυναν οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, και Κων/πολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Η ενεργειακή και οικονομική κρίση στο επίκεντρο του σημερινού Eurogroup, στις Βρυξέλλες. Επί τάπητος, τα προσχέδια προϋπολογισμού που θα καταθέσουν οι κυβερνήσεις, με ορατό το ενδεχόμενο ύφεσης στην Ευρωζώνη. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει και θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα με υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Με πολύωρες στάσεις εργασίας θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Από τις 9:30 το πρωί έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι θα λειτουργήσει το Μετρό ενώ τα δρομολόγια του ΗΣΑΠ θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως τις 5:00 το απόγευμα. Από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ θα λειτουργήσει το τραμ. Τα λεωφορεία θα κινηθούν εννέα το πρωί με εννέα το βράδυ. Αύριο αναμένονται οι αποφάσεις από το σωματείο εργαζομένων στα τρόλεϊ.

Η Ουκρανία δεν αποκλείει τη διαπραγμάτευση με τη Ρωσία, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποσύρει τα στρατεύματά της και ότι πρόεδρός της δεν θα είναι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, τονίζει ο σύμβουλος του ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ.
Η αναφορά του ουκρανού αξιωματούχου έρχεται μετά από δημοσίευμα της Washington Post το Σάββατο, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν ενθαρρύνει μυστικά την ουκρανική ηγεσία να σηματοδοτήσει την diάθεσή της για διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις το πρωί και βαθμιαία γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα