back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Σχολικό γυμναστήριο εγκαινίασε ο Κ. Καραμανλής

Διαβάστε επίσης

Το νέο κλειστό γυμναστήριο του μεγαλύτερου σχολικού συγκροτήματος του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, όπου στεγάζονται το 2ο Λύκειο, το 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ, εγκαινίασε τη Δευτέρα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.

«Το έργο υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2021 και σε διάστημα λίγο περισσότερο από ένα χρόνο, παραδόθηκε προς χρήση», τόνισε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αναφέρθηκε και στο δεύτερο κλειστό σχολικό γυμναστήριο που θα παραδοθεί τις επόμενες εβδομάδες, στις εγκαταστάσεις όπου στεγάζονται το 7ο Δημοτικό, το 3ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Γυμνάσιο, ένα έργο, που επίσης όπως είπε «υπογράφηκε το καλοκαίρι του 2021 – τον Ιούλιο – και επίσης παραδίδεται σε λειτουργία εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί».

Απαρίθμησε επίσης τα υπόλοιπα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 4,5 εκατ. ευρώ, όπως η κατασκευή της νέας πεζογέφυρας πριν τον Νέο Επιβατικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, η ανέγερση των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων για το 5ο Δημοτικό Σχολείο, ένα από τα 17 νέα σχολικά συγκροτήματα που υλοποιούνται μέσω ΣΔΙΤ στην Κεντρική Μακεδονία, και η αναβάθμιση των εξωτερικών χώρων στο 6ο Δημοτικό, όπως και η ανέγερση διδακτηρίου στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο – Λύκειο.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι τα έργα που πραγματοποιούνται στην περιοχή αποτελούν ουσιαστικά έναν σημαντικό κρίκο του σχεδίου που υλοποιεί μεθοδικά και με αποφασιστικότητα η Κυβέρνηση, ώστε η Θεσσαλονίκη να γίνει πραγματικά το κέντρο των Βαλκανίων.

Ειδικότερα έκανε λόγο για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης, την υπερσύγχρονη εναέρια Περιφερειακή Οδό, το flyover, με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα κλπ.

«Όλα αυτά τα έργα μαζί με την αναβάθμιση του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου βάζουν τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο», τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα