back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Ηλιόπουλος: Κοινό παρακρατικό κέντρο που συντονίζει ΕΥΠ και predator

Διαβάστε επίσης

Για κοινό παρακρατικό κέντρο που συντονίζει ΕΥΠ και predator έκανε λόγο, με αφορμή και τις νέες αποκαλύψεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος,  ο οποίος μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, τόνισε ότι όσο η κυβέρνηση δεν απαντά για ποιο λόγο παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, τότε μιλάμε για “σημαδεμένη τράπουλα”

«Η κυβέρνηση καλύπτει και κρύβει τους κκ Λαυράνο και Μπίτζιο της Intelexa που εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό. Είναι φανερό πλέον ότι υπάρχει ένα κοινό παρακρατικό κέντρο που συντονίζει ΕΥΠ και predator. ‘Οσο η κυβέρνηση δεν απαντά γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη τότε μιλάμε για σημαδεμένη τράπουλα. Να απαντήσει λοιπόν γιατί παρακολουθούσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και στους Κουκάκη και Μαλιχούδη και κρύβει Μπίτζιο και Λαυράνο» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μας πείσει πως για όλα φταίει ο ανιψιός του ο κ. Δημητριάδης, είναι αποδεδειγμένο όμως πως η πολιτική ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό, εκτός κι αν δεχθούμε ότι είναι τουρίστας σε αυτή την χώρα».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ερωτηθείς αν υπάρχει σκέψη κατάθεσης μομφής από την πλευρά του κόμματος του απάντησε πως αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου κύκλου αποκαλύψεων και δεν υπάρχει από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ζήτημα πρότασης μομφής: «αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης θα μπορούσε να καταθέσει πρόταση εμπιστοσύνης για να τον καλύψουν οι βουλευτές του».

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε πως είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον γίνει κυβέρνηση θα διενεργήσει προανακριτική Επιτροπή: «Πιέζουμε να καταθέσουν άνθρωποι που δεν κατέθεσαν όπως οι Μπίτζιος και Λαυράνος, θα πιέσουμε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας και μετά θα πούμε και τα πρόσωπα που θα κληθούν στην Προανακριτική».

Αναφερόμενος στα Ελληνοτουρκικά και στο επεισόδιο με τον Απόστολο Τζιτζικώστα ο κ. Ηλιόπουλος χαρακτήρισε αδιανόητη την Τουρκική πράξη, προσβλητική και για τη χώρα αποδίδοντας ωστόσο ευθύνες και στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι έχει εκτραχυνθεί η συμπεριφορά της: «Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες γιατί δεν πίεσε για κυρώσεις και δεν άσκησε πιέσεις και δεν έβαλε προϋποθέσεις σε ανοιχτά ζητήματα όπως η σύνδεση της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας με την προσφυγή στη Χάγη».

Τέλος αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε πως πρόκειται για επικοινωνιακό φιάσκο της κυβέρνησης με τις προσφορές των Σούπερ Μάρκετ να είναι σε χαμηλότερες τιμές από αυτές στα προϊόντα του “καλαθιού του νοικοκυριού”. «Όταν οι πάροχοι αγοράζουν με 236 ευρώ την κιλοβατώρα και πωλούν με 619 μιλάμε για περιθώριο κέρδους 166% . Αυτό εγώ το λέω πλιάτσικο όταν οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις ασφυκτιούν και οι πολίτες δεν βγάζουν το μήνα. Η κυβέρνηση αρνείται να πάρει ουσιαστικά μέτρα μειώνοντας τον ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα και δε μειώνει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης αλλά επιμένει να στηρίζει την αισχροκέρδεια» κατέληξε ο κ. Ηλιόπουλος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα