back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πούτιν σε Μακρόν: Τα πυρηνικά είναι πάντα στο τραπέζι

Διαβάστε επίσης

Οι αλλεπάλληλες ήττες των ρωσικών στρατευμάτων στα μέτωπα της Ουκρανίας, προκαλούν εκνευρισμό στην ρωσική ηγεσία, η οποία για μία ακόμη φορά επικαλείται την πυρηνική απειλή.

Τα πυρηνικά όπλα και τη χρήση τους, αξιοποίησε για μία ακόμη φορά ο ηγέτης του Κρεμλίνου, στη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν.

Η κλιμάκωση αυτής της ρητορικής, έρχεται μετά την αναβάθμιση του ρόλου του πολεμοχαρή Τσετσένου ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, που καλεί τον Πούτιν να ρίξει πυρηνικά. Έτσι, ο Ρώσος πρόεδρος εξαπέλυσε νέες εμπρηστικές δηλώσεις, παρά τις παροτρύνσεις από μεριάς Δύσης προς την Ουκρανία, να προβεί σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σε συνομιλία που είχε χθες Κυριακή με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, ο Βλάντιμιρ Πούτιν έστειλε μήνυμα προς τη Δύση, αναφερόμενος στις πυρηνικές επιθέσεις στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε την άποψη ότι οι βομβαρδισμοί -που προκάλεσαν την παράδοση της Ιαπωνίας και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου- απέδειξαν ότι «δεν χρειάζεται να επιτεθείς στις μεγάλες πόλεις για να νικήσεις».

Δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Mail on Sunday, επικαλούμενη μια γαλλική κυβερνητική πηγή αναφέρει πως το τηλεφώνημα του Μακρόν με τον Ρώσο πρόεδρο τον άφησε «σαφώς ανήσυχο». Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι «ακουγόταν σαν μια πολύ βαριά νύξη ότι ο Πούτιν θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν τακτικό πυρηνικό όπλο στην ανατολική Ουκρανία, αφήνοντας το Κίεβο άθικτο. Αυτή φάνηκε να είναι η ουσία των παρατηρήσεών του».

«Οι δύο πρόεδροι έχουν αναμφίβολα συζητήσει τον κίνδυνο χρήσης πυρηνικών όπλων. Ο Πούτιν θέλει να περάσει το μήνυμα ότι όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, σύμφωνα με το ρωσικό δόγμα σχετικά με τα πυρηνικά όπλα», τόνισε η ίδια πηγή στην εφημερίδα.

Newsroom Αθήνα 9.84

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα