back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σκηνοθέτης στο Κουκάκι: Όλη μας η ελπίδα γι’ αυτή την τρέλα είσαστε εσείς, η Δικαιοσύνη

Διαβάστε επίσης

«Απολογούμαι για την αφέλεια μου να πιστεύω ότι η ελληνική αστυνομία είναι για να μας προστατεύει. Απολογούμαι απέναντι στα παιδιά μου για τη αφέλεια μου να ανοίγω την πόρτα στους αστυνομικούς, να ανεβαίνω στην ταράτσα μου για να μας παίρνουν σιδηροδέσμιους και τόσα χρόνια να λένε για μας πολιτικοί, δημοσιολογούντες, ο καθένας το μακρύ και το κοντό του.

«Όλη μας η ελπίδα γι’ αυτή την τρέλα είσαστε εσείς, η Δικαιοσύνη», είπε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές στη διάρκεια της χθεσινής του απολογίας για την υπόθεση της εκκένωσης της κατάληψης στο Κουκάκι.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως είχε ενημερώσει, χωρίς αποτέλεσμα, τις αρχές για την κατάσταση που επικρατούσε στο κτίριο δίπλα από το σπίτι του καθώς όλα αυτά τα χρόνια «κόσμος μπαινόβγαινε, γίνονταν εκδηλώσεις» και ο ίδιος φοβόταν μην προκληθεί κάποια φωτιά.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση εκκένωσης τη χαρακτήρισε «εντυπωσιακή». «Ξυπνήσαμε από φασαρία, χαμό, ένταση και καπνούς. Ήταν τρομακτική επιχείρηση, είχαν ένα τροχό που τάχα μου δεν έπαιρνε μπροστά για να μπουν από την άλλη πλευρά.» περιέγραψε και συνέχισε λέγοντας πως απομάκρυνε το αυτοκίνητο του και επιστρέφοντας «είδα βροχή από αντικείμενα, επικίνδυνα».

«Αισθανόμουν ότι οι αστυνομικοί κινδυνεύουν. Βγήκαμε μπαλκόνι και ο γιος μου τράβηξε το βίντεο και του λέω, δεν είναι ωραίο αυτό που κάνεις! Μάλιστα, μετά μου είπε «αν με είχες αφήσει να το τραβήξω, θα είχε τελειώσει η εμπλοκή μου» ανέφερε και στη συνέχεια μίλησε για τη στιγμή που το κουδούνι του σπιτιού τους χτύπησε.

«Νομίζαμε θα έχει τραυματιστεί αστυνομικός και δεν θα είχαν πού να τον ακουμπήσουν, τόσο ηλίθιος ήμουν!» είπε και περιέγραψε πως ήρθε αντιμέτωπος με έναν αστυνομικό «σαν Ρόμποκοπ». Όπως είπε ανέβηκε στην ταράτσα μαζί με το γιο του και ρώτησε αν πέρασε κανένας από εκεί. «Μου είπαν «κάνε πέρα να περάσουμε», με γράπωσαν με τη βία, φάγαμε το ξύλο της αρκούδας και με κατηγορούν ότι αντιστάθηκα, ότι έβρισα. Δεν πρόλαβα να κάνω τίποτα, ήταν σαν μαύρη θύελλα».

«Περιμέναμε να μας πουν «συγγνώμη λάθος» και εκείνοι μας ανακοίνωσαν το κατηγορητήριο», είπε και κατέληξε στο ότι «το ίδιο το ελληνικό κράτος μας έβγαλε στο κλαρί, δεν βρίσαμε, δεν δείραμε, δεν αμυνθήκαμε, είναι μια παράνοια».

Ο γιος του σκηνοθέτη, στην απολογία του, μίλησε για τη στιγμή που οι αστυνομικοί του πέρασαν χειροπέδες. «Μου πίεσαν το κεφάλι με τις μπότες στο δάπεδο, είδα τον 56χρονο πάτερα μου να τρώει κλοτσιά με το πάνω μέρος της μπότας στο κεφάλι. Ήμουν σαστισμένος από τη βία που μας ασκήθηκε. Η μάνα μου έντρομη με το νυχτικό να φωνάζει «τι κάνετε;» Και να της απαντάνε: «φύγε από δω μωρή γιατί θα σε πετάξω κάτω από τη σκάλα»». «Δεν έχω ξαναζήσει τέτοια βαρβαρότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά και εκτίμησε πως προχώρησαν στη σύλληψη τους γιατί τους είχαν ξυλοκοπήσει. «Αφού δεν βρήκαν ενόχους, συνέλαβαν οποίους βρήκαν μπροστά τους» σημείωσε .

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με την εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα