back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ. Στις 11:00 το πρωί η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Από τις 9:30 το πρωί έως τις 3:00 μμ θα λειτουργήσει το Μετρό. Εννέα το πρωί με 5:00 το απόγευμα θα κινηθεί ο Ηλεκτρικός ενώ από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ θα λειτουργήσει το τραμ. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ καθώς και τα ταξί. Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια. Χωρίς δακτύλιο αύριο η πρωτεύουσα, λόγω των κινητοποιήσεων στα μέσα μεταφοράς. Απεργούν και οι δημοσιογράφοι.

Αντισυνταγματικό έκρινε ότι είναι το Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών το τέταρτο τμήμα του ΣτΕ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η λειτουργία του συγκεκριμένου Μητρώου προσβάλλει τον πυρήνα της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αύξηση κατά 14% σημείωσαν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού. Έφτασαν τις 61μία χιλιαδες 139, 134 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Απέπλευσε από το λιμάνι Καλοί Λιμένες της Κρήτης το πλοίο Sanco Swift, το οποίο θα πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σχετική NAVTEX που εκδόθηκε το μεσημέρι δεσμεύει μέχρι νεοτέρας τη θαλάσσια περιοχή.

Τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και του συντονισμού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην ανατολική Μεσόγειο, με έμφαση στις ηλεκτρικές διασυνδέσεις και στη διαχείριση φυσικών καταστροφών, επισήμανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Η παράδοση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε ενεργειακούς κολοσσούς, τύπου ExxonMobil, αφ’ ενός στερεί απ’ τον ελληνικό λαό τον πολύτιμο ορυκτό πλούτο της χώρας, αφ’ ετέρου δεν εγγυάται σε καμιά περίπτωση τη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Τα παράνομα προγράμματα παρακολουθήσεων είναι “κοινό πρόβλημα της Ευρώπης” ανέφερε ο Πρωθυπουργός στην τηλεόραση του Bloomberg. Ανέφερε εντός του επόμενου μήνα η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που θα απαγορεύσει τη χρήση των κακόβουλων λογισμικών.

Για ευρωπαϊκό ζήτημα έκανε λόγo η εισηγήτρια της PEGA, Σοφί Ιν’τ’Βελτ, αναφερόμενη στα λογισμικά παρακολούθησης, μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πρακτικές του αποτελεί η παρουσίαση του προσχεδίου της Έκθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν ένας πρωθυπουργός έχει πάρει την ευθύνη της ΕΥΠ στο Μαξίμου, όταν αλλάζει τη νομοθεσία για να βάλει ένα πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και ελέγχου δικού του στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός και καρατομεί τον στενότερό του συνεργάτη που ήταν ο ανιψιός του, ο κ. Δημητριάδης, εσείς τι νομίζετε; Έχει ευθύνη ή δεν έχει ευθύνη;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο Σκάι. «Είναι προφανές ότι έχει ευθύνη», πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. Την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα σχετικά με τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να κληθούν οι σχετικοί προτεινόμενοι από αυτά μάρτυρες ζητά το ΚΚΕ.

Για τις συνεχείς προκλήσεις που η Ελλάδα αντιμετωπίζει από την Τουρκία ενημέρωσε τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάντιτς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, στην Αθήνα.
«Είναι βέβαιον ότι δεν είναι η Ελλάδα αυτή που επιθυμεί ή καλλιεργεί την ένταση, δεν είναι η Ελλάδα αυτή που επιθυμεί ή καλλιεργεί την κλιμάκωση» είπε χαρακτηριστικά ο Έλληνας υπουργός ενώ επισήμανε ότι «η Ελλάδα τάσσεται πάντα για λόγους αρχής υπέρ ενός εποικοδομητικού διαλόγου, πάντοτε όμως στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου».

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος που κατηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον αδελφό του στην Μάνδρα την περασμένη εβδομάδα. Στον ανήλικο επιβλήθηκε το αναμορφωτικό μέτρο της παρακολούθησης από επιμελητή.

Στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας, που προβλέπει την τοποθέτηση περίπου 45.000 νέων φωτιστικών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας σήμερα στην τηλεόραση του Σκάι.

H Oυκρανία επιθυμεί διεύρυνση της συμφωνία για την μεταφορά των σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να περιλαμβάνονται περισσότερα αγαθά και μεγαλύτερος αριθμός λιμανιών, καθώς και την παράλληλη επέκταση της διάρκειας ισχύος της για τουλάχιστον έναν χρόνο, σύμφωνα με δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών της χώρας, Γιούριι Βάσκοφ, στο πρακτορείο Reuters.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού την Τετάρτη, για τα ματς με Λεβαδειακό και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Oι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα