back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Προειδοποιήσεις Τζον Κέρι στη διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών COP27 για το κλίμα που διεξάγεται στην Αίγυπτο.
«Μια νίκη των Ρεπουμπλικανών στις σημερινές ενδιάμεσες εκλογές θα περικόψει τη ροή της κλιματικής χρηματοδότησης προς τις φτωχότερες χώρες», δήλωσε ο απεσταλμένος των ΗΠΑ και σημαίνον στέλεχος του Δημοκρατικού Κόμματος.
Ζήτησε να επικρατήσει η «κοινή λογική» και να μην περιοριστεί η εστίαση στην αποτυχία των πλούσιων χωρών να παραδώσουν τα 100 δισ. δολάρια ετήσιας χρηματοδότησης που υποσχέθηκαν για το κλίμα, τη στιγμή που κάποιες χώρες εξακολουθούν να κατασκευάζουν εργοστάσια άνθρακα και να επιδοτούν τα ορυκτά καύσιμα. Mιλώντας στην ίδια διάσκεψη, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα σημαίνει ενεργειακή ασφάλεια. Είναι ξεκάθαρο, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ότι κανείς δεν μπορεί να μας διακόψει την αιολική ή την ηλιακή ενέργεια. «Χωρίς ειρήνη δεν μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική πολιτική για την κλιματική αλλαγή» σημείωσε, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογραμμίζοντας τον αντίκτυπο της ρωσικής εισβολής στον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό, στις τιμές των τροφίμων και στα δάση της Ουκρανίας. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στη Διάσκεψη για το Κλίμα, ανέφερε ότι αυτός ο πόλεμος έχει προκαλέσει μια ενεργειακή κρίση η οποία υποχρέωσε δεκάδες χώρες να ξαναρχίσουν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα».

Την από κοινού παραγωγή σύγχρονων όπλων συζήτησαν σήμερα στην Μόσχα οι Υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ινδίας.
“Συζητήσαμε λεπτομερώς την κατάσταση και τις προοπτικές της συνεργασίας μας σε επίπεδο τεχνικό-στρατιωτικό, περιλαμβανομένης της από κοινού παραγωγής σύγχρονων όπλων”, δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ, στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επισήμανε ότι οι δύο χώρες επιδιώκουν την διεύρυνση των εμπορικών τους δεσμών και την επέκταση της συνεργασίας τους στους τομείς της πυρηνικής ενέργειας και των διαστημικών ταξιδιών.

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα, λόγω της 24ωρης απεργίας των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ και ΠΑΜΕ. Στις 11:00 το πρωί η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 10:30 το ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Από τις 9:30 το πρωί έως τις 3:00 μμ θα λειτουργήσει το Μετρό. Εννέα το πρωί με 5:00 το απόγευμα θα κινηθεί ο Ηλεκτρικός ενώ από τις 8:00 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ θα λειτουργήσει το τραμ. Τα λεωφορεία θα πραγματοποιούν δρομολόγια από τις 9:00 το πρωί έως τις 9:00 το βράδυ. Ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο τα τρόλεϊ και τα ταξί. Δεμένα θα είναι και τα πλοία στα λιμάνια. Χωρίς δακτύλιο αύριο η πρωτεύουσα, λόγω των κινητοποιήσεων στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Απεργούν και οι δημοσιογράφοι.

Αντισυνταγματικό έκρινε ότι είναι το Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών το τέταρτο τμήμα του ΣτΕ. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης η λειτουργία του συγκεκριμένου Μητρώου προσβάλλει τον πυρήνα της συνδικαλιστικής ελευθερίας. Το ζήτημα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Αύξηση κατά 14% σημείωσαν την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορωνοϊού. Έφτασαν τις 61μία χιλιάδες 139, 134 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 89 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Απέπλευσε από το λιμάνι Καλοί Λιμένες της Κρήτης το πλοίο Sanco Swift, το οποίο θα πραγματοποιήσει ανάπτυξη εξοπλισμού και σεισμικές έρευνες, στο πλαίσιο της διεξαγωγής των ερευνών για υδρογονάνθρακες νοτιοδυτικά της Κρήτης. Σχετική NAVTEX που εκδόθηκε το μεσημέρι δεσμεύει μέχρι νεοτέρας τη θαλάσσια περιοχή.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε το προσχέδιο έκθεσης για το θέμα των υποκλοπών που παρουσίασε η εισηγήτρια της εξεταστικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Ξέρουμε ότι τα κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης πωλούνται κυρίως σε κυβερνήσεις και σε δισεκατομμυριούχους ιδιώτες. Ποιος θα είχε τα χρήματα και θα τα διέθετε για την παρακολούθηση πολιτικών και δημοσιογράφων;», διερωτήθηκε μεταξύ άλλων η Sophie in’ t Veld. Για μίνι κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”, έκανε λόγο η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου τονίζοντας ότι η κ. In t’ Veld, παρουσίασε το κατηγορητήριό της, αδιαφορώντας πλήρως για τις απόψεις των συναδέλφων της και την καθιερωμένη κοινοβουλευτική διαδικασία».

Κόλαφο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πρακτικές του αποτελεί η παρουσίαση του προσχεδίου της Έκθεσης της Εξεταστικής Επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να άρει το απόρρητο για τις παρακολουθήσεις στην ΕΥΠ, ώστε να μπορέσει ο ελληνικός λαός να μάθει όλη την αλήθεια για την υπόθεση, κάλεσε τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που μίλησε στο Σκάι..

Την άμεση σύγκλιση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να διερευνηθούν τα ζητήματα σχετικά με τις παρακολουθήσεις, σύμφωνα με τα αιτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης και να κληθούν οι σχετικοί προτεινόμενοι από αυτά μάρτυρες ζητά το ΚΚΕ.

Στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού της πρωτεύουσας -που προβλέπει την τοποθέτηση περίπου 45.000 νέων φωτιστικών αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο έργο του Δήμου Αθηναίων μετά το γήπεδο του Παναθηναϊκού, έχοντας προϋπολογισμό ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ».

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε την απαγόρευση της μετακίνησης των οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αύριο, για τα ματς με Λεβαδειακό και Παναιτωλικό αντίστοιχα.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 5 τις πρωινές ώρες πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
16 Βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα