back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

N. Ανδρουλάκης: Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ευθύνη για τις υποκλοπές

Διαβάστε επίσης

«Ένα πέναλτι ήταν αρκετό, ώστε να βγει δημοσίως ο Πρωθυπουργός και να παραδεχθεί πρώτη φορά ότι υπάρχει κέντρο παρακολουθήσεων Predator στην Ελλάδα. Ένα offside αν έχουμε την άλλη Κυριακή, είναι ικανός να μας πει και ποιοι έχουν και διαχειρίζονται το παράκεντρο του», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Καλώ οποιονδήποτε θεωρεί ότι έχει παραβιαστεί η προσωπική του ζωή, το κινητό του, έχει πέσει θύμα παράνομης παρακολούθησης, να περπατήσει τον δρόμο των θεσμών, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Και όχι να υπάρχουν- όπως είπε- πίσω από το α λα καρτ απόρρητο του κ. Μητσοτάκη, πράγματα που ούτε μπορούν να επιβεβαιωθούν ούτε μπορούν να διαψευστούν», τόνισε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100.3 ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε χαρακτηριστικά αναφορικά με το αλά καρτ απόρρητο που επιστρατεύθηκε από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης: «Τι έπαθε ο κ. Μητσοτάκης; Χρησιμοποίησε το αλά καρτ απόρρητο στην περίπτωση μου για να κρύψει τις ευθύνες του παρακρατικού μηχανισμού που είχε στηθεί εις βάρος μου. Τώρα έρχονται κάποιοι άλλοι και το αξιοποιούν. Γράφουν ονόματα. Μπορεί να γράψουν 500, 1.000 ονόματα. Ποιος θα τους επιβεβαιώσει ότι είναι θύματα; Γι’ αυτό λοιπόν τον προκαλώ ξανά δημοσίως, με ευθύνη του να αρθεί το απόρρητο για να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια. Επίσης, να υπάρξει μια υπηρεσία που θα ελέγξει τα κινητά όσων εμπλέκονται σε αυτά τα δημοσιεύματα για να μάθουμε επίσης – όπως μάθαμε και για εμένα – αν είναι θύματα του Predator ή όχι. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μη φοβάται κανείς τη διαφάνεια», συμπλήρωσε.

«Όταν ένας πρωθυπουργός έχει πάρει την ευθύνη της ΕΥΠ στο Μαξίμου, όταν αλλάζει τη νομοθεσία για να βάλει ένα πρόσωπο απολύτου εμπιστοσύνης και ελέγχου δικού του στην θέση του διοικητή της ΕΥΠ, όταν συμβαίνει αυτό το γεγονός και καρατομεί τον στενότερό του συνεργάτη που ήταν ο ανιψιός του, ο κ. Δημητριάδης, εσείς τι νομίζετε; Έχει ευθύνη ή δεν έχει ευθύνη;» διερωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, για να προσθέσει: «Είναι προφανές ότι έχει ευθύνη».

Όπως σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το αυτονόητο.
«Κάλεσε η δικαιοσύνη τους κυρίους Μπίτζιο, Λαβράνο και Δημητριάδη; Διότι με εντολή του κ. Μητσοτάκη, η πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας στην Εξεταστική Επιτροπή δεν επέτρεψε να κληθούν. Και, μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πήγαν οι εκπρόσωποι των εταιρειών. Της Intellexa δεν εμφανίστηκε ποτέ. Και είχαν το θράσος να της στείλουν ερωτήσεις γραπτώς με e-mail. Δηλαδή η εξέταση που έκανε η επιτροπή ήταν ένα e-mail γραπτών ερωτήσεων. Αυτό εννοεί εξεταστική ο κ. Μητσοτάκης;», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Ο εκπρόσωπος της Krikel -για να μάθει ο ελληνικός λαός- υποστήριξε ότι αγόρασαν την εταιρεία 5.000 ευρώ. Και επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει δύο απευθείας αναθέσεις 400.000 και 1 εκατ. Δηλαδή 1.400.000 ευρώ απευθείας ανάθεση επί ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε μια εταιρεία που έκανε έναν χρόνο πριν 5.000 ευρώ, παρακαλώ. Κι έρχεται η ΝΔ και κάνει 10 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις στην Krikel. Τι έχουν να πουν για όλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας;» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε δε ότι «η παρακολούθηση μου βαραίνει τη διακυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη γιατί οργανώθηκε από το παρακράτος που στήθηκε μέσα στην ΕΥΠ από την εποχή του κ. Μητσοτάκη. Όμως, το παιχνίδι της εταιρείας ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ και κλιμακώθηκε επί Νέας Δημοκρατίας».

Ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα των ημερών κατέστησε σαφές ότι θεωρεί πως «όλα αυτά τα δημοσιεύματα ίσως να είναι και μηνύματα του παρασκηνίου σε σχέση με αυτούς που εμπλέκονται σε αυτήν την υπόθεση. Και αυτό είναι το πιο νοσηρό. Όταν αφήνει τρεις μήνες ανέγγιχτους τους εμπλεκόμενους πρωταγωνιστές της KRIKEL και της INTELLEXA, να τα αποτελέσματα! Δεν έχω καμία προσωπική εμμονή ούτε είμαι πληγωμένος όπως λέει ο κ. Μητσοτάκης, ότι θα περάσει ο χρόνος. Με ενδιαφέρει η Ελληνική Δημοκρατία να είναι μία ισχυρή ευρωπαϊκή Δημοκρατία που δε θα μπορεί κανείς στο παρασκήνιο να εκβιάζει πολιτικούς, δικαστές, επιχειρηματίες. Όλα στο φως. Όποιος φοβάται να κάνει πίσω. Εγώ προσωπικά δε φοβάμαι γι΄ αυτό πήγα στη δικαιοσύνη και γι΄ αυτό θα πάω μέχρι τέλους αυτήν την υπόθεση».

«Κοροϊδία με το απόρρητο, κοροϊδία με την υπόθεση Πάτση»

Επικριτικός ήταν ο κ. Ανδρουλάκης και για την κυβερνητική αντιμετώπιση της υπόθεσης Πάτση. «Είδατε την απάντηση του Πρωθυπουργού; Είναι συγκλονιστική. «Έχω ένα μερίδιο ευθύνης γιατί μπήκε στα ψηφοδέλτιά μας κάποιος που η επαγγελματική του διαδρομή δεν μπορεί να γίνεται παράλληλα με το βουλευτικό αξίωμα». Μα αυτό είναι μόνο το θέμα; Είναι ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα. Πως αυτός ο άνθρωπος, εν ενεργεία βουλευτής παίρνει ένα εκατομμύριο ευρώ από τα ΕΛΤΑ; Και ερωτώ δημοσίως τον κ. Μητσοτάκη. Τί είδους υπηρεσίες είναι αυτές που παρείχε στα ΕΛΤΑ ο κ. Πάτσης που κοστολογήθηκαν ένα εκατομμύριο ευρώ; Κοροϊδία με το απόρρητο, κοροϊδία με την υπόθεση Πάτση».

Ακρίβεια – ενεργειακή κρίση

Σχετικά με τη μείωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και την ακρίβεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι «το κύμα ακρίβειας οφείλεται προφανέστατα κατά πολύ μεγάλο βαθμό στον πόλεμο και την παράνομη εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία αλλά το μέγεθος των εσωτερικών παρενεργειών, συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρώπης, έχει να κάνει με τις λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες οδηγούν σε πληθωρισμό υπερκερδών των ισχυρών. Και για να μην λέμε λόγια του αέρα. Ενέργεια: 420 ευρώ η μεγαβατώρα τον Σεπτέμβρη, 800 ευρώ την αγοράσαμε. Με πολύ μεγάλη επιδότηση από τον προϋπολογισμό, πέρα από τα χρήματα που λέει ο Πρωθυπουργός. Τον Οκτώβριο, 233 ευρώ στο χρηματιστήριο, 600 ευρώ αγορά. Εάν αυτό δεν είναι κερδοσκοπία που γεμίζουν τις τσέπες οι παραγωγοί και οι προμηθευτές, τότε τι είναι κερδοσκοπία;».

Για το καλάθι του νοικοκυριού

Αναφερόμενος στο καλάθι του νοικοκυριού, επισήμανε τις στρεβλώσεις που έχουν εντοπίσει οι καταναλωτικές οργανώσεις: «Το καλάθι του νοικοκυριού, για κάποιες αλυσίδες, έγινε ένα όπλο «ξεστοκαρίσματος». Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμείς το ψηφίσαμε, γιατί δίνουμε ευκαιρία σε όλα τα μέτρα ανακούφισης αλλά λέω, μετά από μία εβδομάδα, πως λειτουργεί το μέτρο. Σε μια εποχή που όταν μέχρι τα 750 ευρώ μηνιαίο εισόδημα, έχει μειωθεί το 45% της αγοραστικής δύναμης, καταλαβαίνετε ότι όλα αυτά είναι μεν κάτι αλλά από την άλλη είναι παρηγοριά στον άρρωστο».

Μετεκλογικές συνεργασίες

Με φόντο τη συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο Μάγος του Οζ και προβλέπει ότι η απλή αναλογική είναι μια χαμένη υπόθεση; Εμείς την πρώτη Κυριακή με ισχυρή λαϊκή εντολή θα πούμε ότι θέλουμε Κυβέρνηση η οποία θα έχει αυτές τις προτεραιότητες. Θέλω να αποδείξω στους ακροατές σας κάτι πολύ απλό: Ότι δεν υπάρχει θεσμική συμπεριφορά. Ο κ. Μητσοτάκης λέει: «Ή εγώ Πρωθυπουργός ή τίποτα». Δημοσιεύματα υπονοούσαν ότι μπορεί να πάμε και σε τρίτη εκλογική αναμέτρηση για να εκβιάσει την ψήφο του ελληνικού λαού. Δηλαδή, η σταθερότητα ισούται με το να κάθεται στην καρέκλα του Πρωθυπουργού ο κ. Μητσοτάκης. Διαφωνώ. Ο κ. Τσίπρας ψηφίζει την απλή αναλογική και βγαίνει από τη ΔΕΘ και λέει: «Δεν θα κάνω εγώ την Κυβέρνηση των ηττημένων». Μα τί σημαίνει απλή αναλογική; Γιατί την έφερε; Πρώτοι στην Δανία είναι οι σοσιαλδημοκράτες. Πρωθυπουργός είναι από τη Δεξιά γιατί έκαναν μια άλλη Κυβέρνηση. Εγώ είμαι έτοιμος να συζητήσω οτιδήποτε κάνει την Ελλάδα να γυρίσει σελίδα και να πάμε σε μια εποχή προγραμματικών Κυβερνήσεων με πρόσωπα τα οποία θα αξιολογούνται από τον Ελληνικό λαό. Θα είναι Υπουργοί με δυνατότητες και όχι Υπουργοί που θα τους ελέγχει ένα αρχηγοκεντρικό μοντέλο και ουσιαστικά θα είναι υπογραφές του Μεγάρου Μαξίμου. Μιλάω για μια συμμετοχική δημοκρατία. Μιλάω για μια άλλη κουλτούρα διακυβέρνησης που δεν κάνει ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους δημοσιογράφους, ούτε τους πολιτικούς αντί να ψάχνουν μέσα από μια θεσμική λειτουργία, να πρέπει να βρουν ή τον Γρηγόρη Δημητριάδη ή το Νίκο Παππά στο παρελθόν. Άρα μιλάμε για άλλα μοντέλα διακυβέρνησης. Ένα Ευρωπαϊκό μοντέλο διακυβέρνησης το οποίο θα κάνει καλό στον τόπο μας».

Σχολιάζοντας τις έρευνες για εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου, ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια, η οποία πάγωσε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Να συνεχίσουν οι έρευνες και να επενδύσουμε ένα μεγάλο κομμάτι του ταμείου ανάκαμψης στην αναβάθμιση του δικτύου ώστε να γίνει υψηλής διασυνδεσιμότητας. Να έχουμε συντριπτικά το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ενέργειας μέχρι το 2030 από ανανεώσιμες πηγές με στόχο όπως για παράδειγμα στη Γερμανία, το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής να είναι σε αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, τους φτωχότερους Έλληνες. ώστε ό,τι και να γίνει μελλοντικά με μια ενεργειακή κρίση, να ξέρουν ότι δεν θα είναι ευάλωτοι στις διεθνείς κρίσεις και την εγχώρια κερδοσκοπική ελίτ».

Σχετικά με πρόταση του κ. Τσίπρα για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης, επισήμανε ότι τέτοιες συζητήσεις οφείλουν να είναι αντικείμενο ενός συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα