back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Γενική απεργία: Χωρίς μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ σήμερα η Αθήνα – Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ

Διαβάστε επίσης

Σκληραίνουν την στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετά την απόφαση του δικαστηρίου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την κινητοποίηση των σωματείων στις αστικές συγκοινωνίες.

Παρά την απόφαση οι εργαζόμενοι δεν κάνουν πίσω και προχωρούν κανονικά στις σημερινές κινητοποιήσεις, άλλοι διατηρώντας τη μορφή που είχαν εξαγγείλει, με την κάλυψη της ΓΣΕΕ, και άλλοι μετατρέποντάς την σε 24ωρη απεργία.

Μάλιστα με νεότερες αποφάσεις των εργαζομένων η Αθήνα θα μείνει χωρίς Μετρό (γραμμές 2&3), χωρίς Λεωφορεία και Τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία και «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022» δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησής της.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Λεωφορεία και Μετρό (Γραμμές 2&3) που είχαν εξαγγείλλει στάσεις εργασίας, μετά και την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισαν πως θα συμμετάσχουν καθολικά με 24ωρη απεργία.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Ειδικά για τον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό θα ισχύσουν οι ακόλουθες τροποποιήσεις:
Λάρισα -Θεσσαλονίκη
08/11/2022 η αμαξ, 2599 (Θεσσαλονίκη – Λάρισα) θα εκτελεστεί με λεωφορείο και όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις.
Φλώρινα-Θεσσαλονίκη
08/11/2022 αμαξ.715 Θα πραγματοποιηθεί με τρένο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Έδεσσα (και επιστροφή συρμού από Έδεσσα σε Θεσσαλονίκη ως κενό υλικού). Στο τμήμα Έδεσσα – Φλώρινα η αμαξ. 715 θα εκτελεστεί με λεωφορείο με τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις Σ.Σ Άρνισσας & Σ.Σ Αμυνταίου
Αθήνα-Χαλκίδα
08/11/2022 αμαξ.2534 θα πραγματοποιηθεί με τρένο στο τμήμα Αθήνα – Οινόη. Στο τμήμα Οινόη – Χαλκίδα η αμαξ 2534 θα εκτελεστεί με λεωφορείο με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις.
08/11/2022 αμαξ.2539 (Χαλκίδα-Οινόη) θα εκτελεστεί με λεωφορείο με όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις.
Πειραιάς-Κιάτο
08/11/2022 αμαξ.2302 & 2304 θα πραγματοποιηθούν έως το Σ.Σ Μαγούλας. Στο τμήμα Μαγούλα – Κιάτο θα εκτελεστούν με λεωφορεία και όλες τις ενδιάμεσες σταθμεύσεις

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Στην κινητοποίηση, θα συμμετάσχουν επίσης το προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι, καθώς και οι δικαστικοί υπάλληλοι.

Ακόμη θα απεργήσουν οι εργαζόμενοι στα υπουργεία, τις εφορίες, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα ασφαλιστικά ταμεία και τις πολεοδομίες, ενώ συμμετοχή έχουν δηλώσει οι εργαζόμενοι σε τουρισμό- επισιτισμό και η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

24ωρη απεργία και για τους εργαζόμενους στα μέσα ενημέρωσης.

Απροσπέλαστο θα καταστήσουν το κέντρο της Αθήνας από τις 9.30 αύριο το πρωϊ και έως αργά το μεσημέρι, οι δύο συγκεντρώσεις και οι δεκάδες προσυγκεντρώσεις, καθώς σταδιακά θα διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωϊ, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ καλεί μισή ώρα νωρίτερα στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου.

Σε άλλα κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας, θα υπάρξουν συγκεντρώσεις συλλογικών φορέων και αριστερών οργανώσεων.

Όλες οι συγκεντρώσεις, θα μετατραπούν σε πορεία προς την Βουλή.

Δημήτρης Κωστάκος, ΑΠΕ, Ισίδωρος Ρούσσος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα