back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εξώδικο προς τον ΕΦΚΑ έστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ)

Διαβάστε επίσης

Εξώδικο προς τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, με το οποίο ζητά την εκτέλεση τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, έστειλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ).

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, κάνουν λόγο για “εμπαιγμό, κοροϊδία και υποκρισία δίχως όρια” και προειδοποιούν με δικαστικές προσφυγές σε βάρος της διοίκησης του ταμείου.

Σύμφωνα με το ΕΝΔΙΣΥ, πρόκειται για τουλάχιστον 160 περιπτώσεις συνταξιούχων, με τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν τα αναδρομικά για το 11μηνο (Ιούνιος 2015 – Μάιος 2016).

Παράλληλα, το Ενιαίο Δίκτυο έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καταγγέλοντας τον ΕΦΚΑ ότι με αλχημίες προσέφυγε στην αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ, ώστε να εγκρίνει την εισαγωγή σε πιλοτική δίκη με απώτερο σκοπό τη μείωση του διαστήματος διεκδίκησης των αγωγών από 5 χρόνια σε ενδεκάμηνο. Κάτι που πέτυχε.

Στην συνέχεια, προσθέτουν οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων, η κυβέρνηση δήθεν εκτέλεσε την απόφαση του ΣτΕ για το ενδεκάμηνο, δίνοντας αναδρομικά για περικοπές στις κύριες συντάξεις, αφήνοντας εκτός, δώρα κύριας και επικουρικής καθώς και τις περικοπές στην επικουρική σύνταξη, (επεστράφησαν χρήματα δηλαδή μόνο στο 40% των συνταξιούχων) και τελικά μέσω της φορολόγησης πήρε πίσω το 55%.

Το ΕΝΔΙΣΥ καλεί τον Γενικό Επίτροπο της Επικράτειας των Διοικητικών Δικαστηρίων, την Πανελλήνια Ένωση Δικαστών των Διοικητικών Δικαστηρίων και τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, να αντιδράσουν ως προς την μη εφαρμογή των τελεσίδικων αποφάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα