back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μπάιντεν: Κάνουμε πρόοδο για τη μείωση των τιμών χωρίς να χάνουμε στην ανάπτυξη

Διαβάστε επίσης

Την ικανοποίηση του για την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην αμερικανική οικονομία, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε ότι τα στοιχεία «δείχνουν ότι κάνουμε πρόοδο στο να ρίξουμε τον πληθωρισμό, χωρίς να χάνουμε την πρόοδο στην ανάπτυξη της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασιών».

«Το οικονομικό μου σχέδιο αποδίδει καρπούς και ο αμερικανικός λαός κατανοεί ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις από θέση ισχύος», τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Για αποτελέσματα ενδιάμεσων εκλογών

Με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών δεν έχουν ακόμη κριθεί σε πολιτείες-κλειδιά, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πιθανότητα οι Δημοκρατικοί να χάσουν την πλειοψηφία στο ένα ή και στα δύο σώματα του Κογκρέσου και στο ενδεχόμενο οι Ρεπουμπλικανοί να επιδιώξουν την ακύρωση νόμων που πέρασε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων ετών της προεδρικής του θητείας: «Συνεργάζομαι με τους πάντες -Δημοκρατικούς ή Ρεπουμπλικανούς- με στόχο την παραγωγή ιδεών που δίνουν στη μεσαία τάξη χώρο να αναπνεύσει. Θα αντιταχθώ σε οποιαδήποτε προσπάθεια ακύρωσης της ατζέντας μου ή απόπειρας επιδείνωσης του πληθωρισμού», είπε.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα