back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τέσσερις νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων – Δύο συλλήψεις

Διαβάστε επίσης

Τέσσερις νέες υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων εξιχνιάστηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Συνελήφθησαν δύο άτομα, ενώ δικογραφίες σχηματίστηκαν σε βάρος δύο ακόμα ατόμων.

Συλληφθέντες είναι ένας 35χρονος άνεργος από βόρεια προάστια και ένας 38χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από Αθήνα. Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα 1.874 αρχεια πορνογραφίας ανηλίκων.

Οι άλλοι δύο είναι 50 και 55 ετών ιδιωτικοί υπάλληλοι στην περιοχή του Πειραιά. Αν και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα δεν εντοπίστηκαν στην κατοχή τους αρχεία. Εκτιμάται από τις Αρχές ότι πρόλαβαν και τα έσβησαν από τους σκληρούς δίσκους. Για αυτό δεν συνελήφθησαν αλλά σχηματίστηκε εις βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι σκληροί δίσκοι που βρέθηκαν σπίτια τους ελέγχονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει ανάκτηση αρχείων.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 23 σκληροί δίσκοι και εξωτερικό μέσο αποθήκευσης ( usb).

Ειδικότερα, από την επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε στα ψηφιακά πειστήρια των δύο πρώτων ατόμων βρέθηκε πλήθος υλικού (φωτογραφίες και βίντεο) πορνογραφίας ανηλίκων και συνελήφθησαν.

Με τις δικογραφίες, που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Για τα άλλα δύο άτομα τακτοποιήθηκε η εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, πλην όμως δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας. Στις περιπτώσεις αυτές οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα