back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ιστορική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε ανακοίνωση του για την ανακατάληψη της Χερσώνας, ο ουκρανός πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Ουκρανία θα επιστρέψει σε όλο το λαό της. Επίσης ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Όλαφ Σολτς.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν ενόψει της συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μπαλί της Ινδονησίας. Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η στρατιωτική, πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία. Την απελευθέρωση της πόλης της Χερσώνας χαιρέτισε το Υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι η Ελλάδα στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των κρατών. Για σημαντικό βήμα προς την πλήρη αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της, χαρακτήρισε την επιστροφή της Χερσώνας ο Γαλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

Έντονες πιέσεις εξακολουθούν να ασκούν τα 15 κράτη-μέλη, μεταξύ αυτών και η χώρα μας που ζητούν την επιβολή πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, τονίζοντας ότι αυτό που θέλουν συγκεκριμένα από την Κομισιόν είναι να καταθέσει νομοθετική πρωτοβουλία και όχι κάποια άλλη μορφή πρότασης πριν από το Συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας στις 24 Νοεμβρίου, αλλιώς εμμένουν στο να μπλοκάρουν τον κανονισμό αλληλεγγύης. Σε κοινή επιστολή τους η επικεφαλής της Κομισιόν και ο πρωθυπουργός της προεδρεύουσας στο Συμβούλιο Τσεχίας, τονίζουν ότι πριν από το συμβούλιο των υπουργών η Επιτροπή θα υποβάλει λεπτομερή περιγραφή της πρότασης για διορθωτικό μηχανισμό της αγοράς που θα λαμβάνει υπόψη τις προϋποθέσεις και τις διασφαλίσεις που ζητούν τα κράτη μέλη.

Ανάπτυξη 6% φέτος και 1% για το 2023 προβλέπει για τη χώρα μας η Κομισιόν στις φθινοπωρινές της προβλέψεις. Μεγάλο αγκάθι ο πληθωρισμός -αναμένεται να κλείσει σε ετήσια βάση για το 2022 στο 10%, στο 6% το επόμενο έτος. Σταδιακή υποχώρηση του δημοσίου χρέους, το οποίο σύμφωνα με τις προβλέψεις από 194,5% του ΑΕΠ πέρσι, θα φθάσει το 2024 στο 156,9%. Αναφερόμενη στις προβλέψεις η Ευρωπ. Επιτροπή, τονίζει ότι η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει πλέον εισέλθει σε μια πολύ πιο δύσκολη φάση.

Oυσιαστική οικονομική ενίσχυση προς τους συνταξιούχους, και έναρξη νέου κύκλου απονομής συντάξεων επικούρισης και εφάπαξ, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης έκδοσης των αίτησεων για κύρια σύνταξη που εκκρεμούσαν, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα ειδικής εκδήλωσης του ΕΦΚΑ. “Πλέον ο μέσος χρόνος έκδοσης συντάξεων κυμαίνεται στους δύο μήνες”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης. Για “εμπαιγμό των συνταξιούχων” κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Εξηγήσεις με την ιδιότητα της ύποπτης για την τέλεση αξιόποινων πράξεων που συνδέονται με παραβάσεις της νομοθεσίας περί πόθεν έσχες καλείται από τον εισαγγελέα να δώσει η χήρα του Γιώργου Τράγκα, Μαρία Καρρά. Η έρευνα αφορά τη μη υποβολή ή για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες από το 2012 έως το 2021, περίοδο που φέρεται να μην δήλωσε περιουσιακά στοιχεία 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών η γνωστή ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη. Γνωστή στο κοινό με κορυφαίο ρόλο αυτόν της “Ειρήνης” στις “Τρεις Χάριτες”. Συλλυπητήρια μηνύματα από την ηγεσία του Υπ Πολιτισμού , το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ.
«Δεύτερη απώλεια στον χώρο της Τέχνης, ο θάνατος, στα 75 του χρόνια, του ηθοποιού, Κώστα Μπάση, ο οποίος κόσμησε με τη σκηνική του παρουσία το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για πολλά χρόνια.

Ξεπερνούν τις 45 χιλιάδες οι συμμετοχές για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή. Από σήμερα βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα, με απαγόρευση στάσης και στάθμευσης. Λεπτομέρειες στον ιστότοπο του σταθμού μας στο athina984.gr.

Βαριά ήττα με 80-60 από τη Λετονία γνώρισε η Εθνική μας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Μπάσκετ, στο Ηράκλειο. Τεράστιας σημασίας ο εκτός έδρας αγώνας της Δευτέρας με το Βέλγιο. Για την 7η αγωνιστική της Euroleague ο ΠΑΟ αντιμετωπίζει αυτή την ώρα την Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό πρόσκαιρα να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα