back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εθνική μπάσκετ: Με νίκη επί της Λετονίας “πλησιάζει” στο Παγκόσμιο

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική μπάσκετ, με αρκετές απουσίες, υποδέχεται στο κλειστό του Ηρακλείου τη Λετονία και με νίκη πλησιάζει στο στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τη νίκη που θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 θέλει η Εθνική ομάδα. Στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 19:00-Novasports Prime, υποδέχεται μπροστά σε πάνω από 5.000 θεατές στα «Δύο Αοράκια» τη Λετονία και αν τα καταφέρει, θα βρεθεί μια ανάσα από τα τελικά σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία. Με 2/2 με Λετονία απόψε και το Βέλγιο τη Δευτέρα στην πόλη Μονς, θα τσεκάρει από τώρα το εισιτήριο για τα τελικά.

Η ελληνική ομάδα θα παραταχθεί χωρίς ΝΒΑερ, χωρίς παίκτες Ευρωλίγκας και με μοναδικό παίκτη από τη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ τον Μιχάλη Λούντζη που ενσωματώνεται στην αποστολή λίγες ώρες πριν το τζάμπολ και λίγες ώρες μετά τον χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν.

Στην Κρήτη ταξίδεψαν ο Νικ Καλάθης και ο Δημήτρης Ιτούδης, αλλά η παρουσία τους στο γήπεδο θα έχει περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα έχει την τεχνική καθοδήγηση της ομάδας.

Από την ομάδα του Ευρωμπάσκετ στο ρόστερ δεν θα είναι ούτε ο Δημήτρης Αγραβάνης, που υπέστη θλάση στον προσαγωγό, αλλά παρόντες θα είναι τρεις παίκτες που ξεχωρίζουν στο εξωτερικό, οι Χαραλαμπόπουλος (Πέζαρο), Τσαλμπούρης (Μπέτις) και Ρογκαβόπουλος (Μερκεζεφέντι).

Στον αντίποδα, η Λετονία, που είναι πρωτοπόρος του ομίλου (5-1) με νίκη επί της Ελλάδας (4-2) εξασφαλίζει από σήμερα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο Λούκα Μπάνκι, γνωστός από τη θητεία του στην ΑΕΚ αλλά και από το πέρασμά του από Σιένα και Αρμάνι Μιλάνο, διαθέτει ένα πολύ δυνατό ρόστερ, με πιο γνωστά ονόματα τους Στρέλνιεκς, Τίμα και Κούρουκς. Στο πλευρό της Λετονίας θα είναι και περίπου 150 φίλοι της, που ακολούθησαν την αποστολή με το ίδιο τσάρτερ.

Βαθμολογία 9ου ομίλου:

Λετονία 5-1
Ελλάδα 4-2
Βέλγιο 3-3
Σερβία 3-3
Τουρκία 2-4
Μ. Βρετανία 1-5

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα