back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μ. Πολύζου: Μαραθώνιος σημαίνει να μπορείς να περάσεις την ”κόκκινη” γραμμή σου, θέλει κατάθεση ψυχής

Διαβάστε επίσης

Τον  ενθουσιασμό της για τη συμμετοχή της στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας που θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο 12-13 Νοεμβρίου όπου αναμένεται να δώσουν το «παρών» περισσότεροι από  45.00 αθλητές,  μοιράστηκε με τους ακροατές του Αθήνα 9.84 η μαραθωνοδρόμος, Μαρία Πολύζου.

Μιλώντας στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ανέφερε: «Δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λέξη που να περικλείει όλα όσα αισθάνεται κάποιος που τρέχει Μαραθώνιο. Έχει συναίσθημα, συγκίνηση, επιμονή, υπομονή, την ευτυχία ότι κατέκτησες άλλη μια κορυφή, ότι ξεφεύγεις από τα όρια του σώματος και του νου. Ο Μαραθώνιος είναι να μπορείς να περάσεις την ”κόκκινη” γραμμή σου, να πας λίγο παρακάτω από εκεί που έφτασες. Βλέπεις πόσες δυνάμεις έχεις μέσα σου και τις οποίες δεν τις είχες ανακαλύψει ποτέ. Ο Μαραθώνιος θέλει κατάθεση ψυχής».

Η ανυπομονησία, μετά από τόσες συμμετοχές που έχει στο ενεργητικό της, παραμένει η ίδια: «Σε όσους Μαραθώνιους και αν έχω συμμετάσχει, το να βρεθώ ξανά την εκκίνηση μετά και από το σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισα, με κάνει να νιώθω πιο παιδί και από τα παιδιά. Τη χαρά του να βάλω τα παπούτσια μου και να τρέξω παρά το γεγονός ότι έχω διανύσει πάνω από 300.000 χλμ. στη ζωή μου, δεν την αλλάζω με τίποτα».

Τη φετινή συμμετοχή της, η Μαρία Πολύζου, την αφιερώνει -όπως είπε- στην ενίσχυση του οργανισμού Lifeline Hellas για την δωρεά θερμοκοιτίδων στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου «Αττικόν» αλλά και σε έναν μαθητή γυμνασίου, τον Μιχάλη, που είχε ένα σοβαρό ατύχημα, με την ευχή να βγει νικητής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα