back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Οι “Ντάμες Σπαθί” στο πλευρό της Διεθνούς Αμνηστίας

Διαβάστε επίσης

Σε μια πρωτοβουλία υψηλού συμβολισμού που προάγει την ελευθερίας της έκφρασης, η ομάδα της Διεθνούς Αμνηστίας επιστρέφει και τρέχει για μια ακόμη φορά στον Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, στις 12 και 13 Νοεμβρίου 2022, προασπίζοντας ένα εκ των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Σε αυτόν τον Μαραθώνιο, η Διεθνής Αμνηστία, έχει στο πλευρό της ως πρέσβειρες του αγώνα της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δύο …«Ντάμες Σπαθί»!

Οι δημοσιογράφοι Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου οι οποίες παρουσιάζουν καθημερινά στις 12 το μεσημέρι την ομώνυμη επιτυχημένη εκπομπή του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της πόλης, Αθήνα 9.84, τρέχουν μαζί για να πουν «ΝΑΙ» στην ελευθεροτυπία και στο δικαίωμα στη διαμαρτυρία, επιδιώκοντας παράλληλα να δώσουν φωνή με την παρουσία τους, σε όσες και όσους τη στερούνται.

Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, οι δύο δημοσιογράφοι, βάζουν ως προμετωπίδα των σκοπών και των επιδιώξεών τους την ελεύθερη έκφραση και σκέψη και τάσσονται υπέρ της συμπερίληψης και της κατοχύρωσης των δικαιώματα όλων, απέναντι σε κάθε μορφή διάκρισης ή περιθωριοποίησης ατόμων και ομάδων.

Αναφερόμενες σε αυτήν την τιμητική πρόταση να πρωταγωνιστήσουν στην καμπάνια της Διεθνούς Αμνηστίας πρεσβεύοντας το φετινό της μήνυμα, δηλώνουν: «Χρόνια τώρα μέσα από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84 ασχολούμαστε με θέματα και όψεις του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, προσπαθώντας να δώσουμε φωνή σε όσες και όσους έρχονται αντιμέτωποι με μηχανισμούς ή προβλήματα που τα συνθλίβουν. Τα ανθρώπινα δικαιώματα πολύ συχνά παραβιάζονται. Ακόμη και μια προκατάληψη ή ένα στερεότυπο μπορεί να καταλύει ή να θέτει υπό αίρεση ένα δικαίωμα, μια ελευθερία.

Σε αυτή τη διαδρομή συναντηθήκαμε με τη Διεθνή Αμνηστία που μας τίμησε με την πρόταση να πρεσβεύσουμε, ενόψει του Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, το μήνυμά της για την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης. Η εμπειρία της συνεργασίας είναι συγκλονιστική. Δικαιώνει την επιλογή μας να ασκήσουμε τη δημοσιογραφία με πλήρη συναίσθηση της κοινωνικής ευθύνης και του δημόσιου ρόλου του επαγγέλματός μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα