back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σ. Πρασσάς: Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που στα 91 μου μπορώ και τρέχω ακόμα Μαραθώνιο

Διαβάστε επίσης

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, το μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της χώρας, μια διοργάνωση και με πολιτιστική χροιά που διαφημίζει την Ελλάδα σε όλο το πλανήτη, ξεκίνησε.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Νοεμβρίου, άνθρωποι κάθε ηλικίας, περισσότεροι από 45.000 δρομείς θα λάβουν μέρος σε όλες τις αποστάσεις ενώ το μοναδικό αυτό αθλητικό γεγονός αναμένεται να φέρει κοντά εκπροσώπους από 92 χώρες και 126 εθνικότητες.

Όμως, η συμμετοχή που ξεχωρίζει, είναι εκείνη του κ. Στέλιου Πρασσά, ο οποίος στα 91 του χρόνια, είναι ο γηραιότερος δρομέας ο οποίος τερμάτισε στον περσινό 38ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μαζί με τα εγγόνια του.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, περιέγραψε πως ξεκίνησε να τρέχει, σχετικά αργά, στα 59 του χρόνια και έκτοτε δεν σταμάτησε ποτέ ενώ σε νεότερη ηλικία υπήρξε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής . Κοινή συνισταμένη στη ζωή του, η αγάπη του για τον αθλητισμό, όπως επισήμανε ο ίδιος.

«Ο αθλητισμός ήταν η μεγάλη μου αγάπη μου από μικρό παιδί. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και εκεί έμαθα να τρέχω. Έχω ταξιδέψει σε 25 χώρες και λίγο πριν τα 60 μου, αποφάσισα να τρέξω Μαραθώνιο. Τριάντα χρόνια μετά, τρέχω κάθε χρονιά, τρέχω κάθε μέρα», ανέφερε.

Ο κ. Πρασσάς, με τη γλυκύτητα που τον διακρίνει, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του που θα συμμετάσχει και στον φετινό Μαραθώνιο.

«Η χαρά μου είναι απερίγραπτη γιατί αν και είμαι τόσο μεγάλος μπορώ και τρέχω ακόμα», υπογράμμισε.

Μάλιστα, αποκάλυψε το «μυστικό» που τον κρατά ενεργό, ακμαίο και δυνατό: «Καλή ζωή, σωστή διατροφή, λάδι από τις ελιές μου και πολλά όσπρια».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα