back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τηλεφωνική επικοινωνία Β. Ζελένσκι – Όλαφ Σολτς

Διαβάστε επίσης

Tηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Όλαφ Σολτς.

Ανακοίνωση Καγκελαρίας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής καγκελαρίας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν ενόψει της συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο Μπαλί της Ινδονησίας.

“Στο επίκεντρο της συνομιλίας βρέθηκε η στρατιωτική, πολιτική και ανθρωπιστική κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος και ο ουκρανός Πρόεδρος καταδίκασαν τους συνεχιζόμενους στοχευμένους βομβαρδισμούς υποδομών αμάχων στην Ουκρανία από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και συζήτησαν για την λήψη συγκεκριμένων μέτρων, με στόχο την ενίσχυση των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών.

Ο Πρόεδρος Ζελένσκι ενημέρωσε τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο για την πρόσφατη εξέλιξη στην περιοχή της Χερσώνας. Ο Καγκελάριος επανέλαβε την διαρκή στήριξη της Γερμανίας στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι προτεραιότητα, στην τρέχουσα συγκυρία, αποτελούν οι ενεργειακές υποδομές και η αεράμυνα.

Ο Καγκελάριος και ο Πρόεδρος της Ουκρανίας κάλεσαν σε παράταση της ισχύος της υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών συμφωνίας εξαγωγών σιτηρών πέραν της 19ης Νοεμβρίου -παράταση η οποία θα συνδράμει στην βελτίωση της παγκόσμιας επισιτιστικής κατάστασης.

Ο Ομοσπονδιακός Καγκελάριος και ουκρανός Πρόεδρος συμφώνησαν να συνεχίσουν την στενή και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και να παραμείνουν σε στενή επαφή”.

Ανάρτηση Ζελένσκι

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ουκρανός πρόεδρος, ενημέρωσε τον γερμανό καγκελάριο για την πορεία των μαχών και τις νέες επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον αμάχων. “Τον ευχαρίστησα για την εξαιρετική συνεισφορά στην υπεράσπιση των αιθέρων και των συνόρων μας. Στηρίζουμε την συνέχιση της πρωτοβουλίας για την εξαγωγή σιτηρών”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα