back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αυστραλία: Η ΥΠΕΣ προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες ύστερα από ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιου στο Σίδνεϊ με εκατοντάδες επιβάτες θετικούς στον κορονοϊό

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλή υπουργός Εσωτερικών προσπάθησε σήμερα να διαβεβαιώσει τους πολίτες της χώρες ότι τα πρωτόκολλα για την COVID-19 είναι επαρκή ύστερα από τον ελλιμενισμό στο Σίδνεϊ κρουαζιερόπλοιου με εκατοντάδες επιβάτες που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Το κρουαζιερόπλοιο Majestic Princess της Carnival Australia ελλιμενίστηκε στο Σίδνεϊ, την πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας, με «περίπου» 800 επιβάτες του να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

Οι πολιτειακές υγειονομικές αρχές κατέταξαν το επίπεδο κινδύνου της εστίας αυτής στη ‘Βαθμίδα 3’, το οποίο υποδηλώνει υψηλό επίπεδο μετάδοσης.

Το περιστατικό οδήγησε σε συγκρίσεις με το γνωστό ξέσπασμα Covid που καταγράφηκε το 2020 στο κρουαζιερόπλοιο Ruby Princess. Εκείνη η έξαρση, επίσης στη Νέα Νότια Ουαλία, οδήγησε σε 914 μολύνσεις και 28 θανάτους, σύμφωνα με έρευνα.

Η υπουργός Εσωτερικών Κλερ Ο’Νιλ δήλωσε ότι οι αρχές έχουν σχεδιάσει «μόνιμα πρωτόκολλα» μετά το περιστατικό στο Ruby Princess και ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες της Νέας Νότιας Ουαλίας θα έχουν τον πρώτο λόγο σε ό,τι αφορά την αποβίβαση των επιβατών από το Majestic Princess, ανάλογα με τη σοβαρότητα του κάθε περιστατικού.

Η Carnival Australia, που ανήκει στην εταιρία Carnival Corporation & plc, δήλωσε ότι οι θετικοί στην COVID επιβάτες βρίσκονται σε απομόνωση στο πλοίο και δέχονται τη φροντίδα ιατρικού προσωπικού, σύμφωνα με την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία της Νέας Νότιας Ουαλίας. Η υπηρεσία αυτή ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το προσωπικό του πλοίου προκειμένου να παρακολουθείται η πορεία της υγείας των επιβατών και μελών του πληρώματος.

Η πρόεδρος της εταιρίας Μαργκερίτ Φίτζεραλντ δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ABC ότι μόλις η Carnival κατέγραψε αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, έθεσε σε ισχύ επιπλέον πρωτόκολλα.

Η έξαρση στο κρουαζιερόπλοιο καταγράφεται ενώ τα κρούσματα COVID-19 αυξάνονται στην Αυστραλία, γεγονός που αποτυπώνει την εξάπλωση στην κοινότητα του στελέχους της Όμικρον XBB, όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

ΤΦ

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα