back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Σε ρυθμούς Μαραθωνίου από σήμερα η Αθήνα. Κλειστό αυτή την ώρα το κέντρο λόγω των δύο ημιμαραθωνίων στο πλαίσιο του 39ου Μαραθωνίου που θα διεξαχθεί αύριο με εκκίνηση από τον Μαραθώνα. Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος των 10 χιλιομέτρων της πανεπιστημιακής Κοινότητας. 1.000 περίπου αθλητές από 53 πανεπιστήμια απ όλο τον κόσμο συμμετέχουν στην μεγάλη γιορτή της Αθήνας με τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο. Νωρίτερα δόθηκε εκκίνηση για πάνω από 10.000 αθλητές που παίρνουν μέρος στον άλλον ημιμαραθώνιο της πρωτεύουσας με επίσης τερματισμό το Παναθηναϊκό στάδιο.

Έντονα τα κυκλοφοριακά προβλήματα αυτή την ώρα στην Αθήνα λόγω των κλειστών δρόμων. Αναλυτικά, οι ρυθμίσεις, στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr. Παράλληλα έως και αύριο στις 8 το βράδυ, τα δρομολόγια της Γραμμής 6 του Τραμ «Πικροδάφνη – Σύνταγμα» θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «ΦΙΞ» λόγω της διεξαγωγής του 39ου Μαραθωνίου . Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο του Μαραθώνα, η τελετή Έναρξης του ιστορικότερου αγώνα δρόμου παγκοσμίως.

Τις κατηγορίες κατά της Ελλάδας, των ΗΠΑ και ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών περί υπόθαλψης τρομοκρατών επανέλαβε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Ουζμπεκιστάν, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. προστατεύουν τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένων Γκιουλενιστών. , Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι στηρίζει τις «τρομοκρατικές κουρδικές οργανώσεις» μέσω του “στρατοπέδου” όπως χαρακτήρισε τη δομή φιλοξενίας στο Λαύριο, καθώς φιλοξενεί πολλούς Γκιουλενιστές, οι οποίοι μέσω της Ελλάδας φεύγουν στην Ευρώπη. Εξέφρασε, δε, την ελπίδα να υπάρχουν «καλύτερα νέα» για τα F-16 που θέλει να προμηθευτεί από τις ΗΠΑ η Τουρκία, εκτιμώντας ότι αν ενισχυθούν οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο, η διαδικασία θα προχωρήσει πιο γρήγορα.

Με απειλές για το εξωτερικό επανέρχεται ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη σκιά της ρωσικής οπισθοχώρησης στη Χερσώνα, κάνοντας λόγο για χρήση όπλων μαζικής καταστροφής. .«Η Ρωσία σήμερα είναι αυτή που διαμορφώνει τη μελλοντική παγκόσμια τάξη πραγμάτων και όχι κράτη όπως η Βρετανία ή το σκοτεινό Κίεβο. Και αυτή η νέα ισότιμη παγκόσμια τάξη πραγμάτων θα οικοδομηθεί» υποστηρίζει ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ένα βήμα πριν τον έλεγχο της Γερουσίας βρίσκονται οι Δημοκρατικοί, καθώς -σύμφωνα με το CNN και το Reuters- πέτυχαν ακόμα μία νίκη στην Αριζόνα, στις εκλογές των ΗΠΑ. Πλέον απομένει να γίνει γνωστό το αποτέλεσμα στη Νεβάδα, αλλά και να διεξαχθεί ο επαναληπτικός γύρος στην Τζόρτζια.Συνεχίζεται δε η αναμέτρηση και για τον έλεγχο της Βουλής, με προβάδισμα για τους Ρεπουμπλικανούς.

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε το πρωί στη Λεωφόρο Κύμης στο ύψος του Ολυμπιακού Χωριού. Δύο άνδρες ακινητοποίησαν τρεις οδηγούς βαν, που μετέφεραν τσιγάρα σε περίπτερα της δυτικής αττικής. Με την απειλή καλάσνικοφ, αφαίρεσαν το εμπόρευμα από το ένα από τα τρία βαν και εξαφανίστηκαν.

Στην Αίγυπτο, τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένα λεωφορείο έπεσε σήμερα, στο κανάλι Μανσουρίγια στην πόλη Άγκα, στα βόρεια της Αιγύπτου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Στο λεωφορείο επέβαιναν 35 άτομα. Βαθιά θλίψη για το τραγικό δυστύχημα εκφράζει με ανάρτησή του στο Twitter, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Και ο καιρός…

Παροδικές νεφώσεις αναμένονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς,

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα