back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Για ‘’οσμή τρομοκρατίας’’ έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.. Οι δράστες θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν συμπλήρωσε αναφερόμενος στην φονική έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολη, με απολογισμό τουλάχιστον 6 νεκρούς και 53 τραυματίες.. Για τρομοκρατική ενέργεια κάνει λόγο και η εισαγγελία της πόλης. Για γυναίκα μετρίου αναστήματος, που φέρεται να άφησε τσάντα με εκρηκτικά στην είσοδο καταστήματος επί της οδού Ιστικλάλ κάνουν λόγο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Δεν έχουν αναφερθεί – μέχρι τώρα – Έλληνες θύματα ή τραυματίες διαβεβαιώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό.

‘’Σε αυτήν την πολύ οδυνηρή στιγμή, όλες μας οι σκέψεις είναι στον λαό της Τουρκίας » έγραψε στο τουίτερ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ.  

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης:  

Ολοκληρώθηκε ο 39ος αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας – η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού – όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών, παίρνοντας μέρος στον παράλληλο αγώνα των πέντε χιλιομέτρων,  στο κέντρο της Αθήνας.  

Συγχαρητήριο μήνυμα σε όλους τους συμμετέχοντες από τη σύζυγο του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Εξήρε ιδιαίτερα όσους αγωνίστηκαν με αμαξίδια, τη γυναίκα νικήτρια, τον γηραιότερο μαραθωνοδρόμο Στέλιο Πρασσά. 

Στους άντρες νικητής αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης. Με χρόνο 2:23’:44’ σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ και άφησε στη δεύτερη θέση τον Κώστα Γκελαούζο. Πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 2:46’:01’’. 

Για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο αναμένεται να ενημερώσει αύριο τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας που θα μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί, στις Βρυξέλλες. 

Με συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ διαμηνύει εκ νέου ότι εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει με “τσαμπουκάδες” και “νταηλίκια”, με λογικές ισχύος και με προσωπικές προσβολές αλλά ΜΟΝΟ στη βάση της ισοτιμίας, και του Διεθνούς Δικαίου.  

Για συντάξεις και επιδόματα ανάλογα με τις αντοχές που υπάρχουν στο σύστημα και την οικονομία, μίλησε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης. Ειδικότερα για τις συντάξεις, σημείωσε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ότι πάνω από το 95% των συνταξιούχων θα πάρει αύξηση, ενώ ένας στους δυο θα δει αύξηση, που θα ισοδυναμεί περίπου με μια 13η σύνταξη.

Την πρώτη τους κατ ιδίαν συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, θα έχουν αύριο – στο Μπαλί της Ινδονησίας –  ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζιν Πινκ , στο πλαίσιο της Συνόδου κορυφής της G-20, σε μια περίοδο μάλιστα που οι διμερείς σχέσεις των δύο κρατών σημειώνουν ιστορικό χαμηλό.. Στην ατζέντα της συζήτησης των δύο ισχυρών ανδρών οι ανησυχίες της Ουάσιγκτον για την Ταϊβάν, ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή και επισιτιστική κρίση αλλά και οι πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας.  

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023. 

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ λιγκ, παίζουν:  

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης. 0-4 (τελικό) 

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος. 1 – 0 στο 90ο λεπτό 

Λαμία – Παναιτωλικός. 1 – 2 στο ημίχρονο 

Σε λίγη ώρα: Ολυμπιακός – ΑΕΚ 

Στις  21:30 ΠΑΟΚ – Βόλος. 

Και ο καιρός… 

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς.. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.  

17 βαθμοί, αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα