back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε τρομοκρατική ενέργεια παραπέμπει η ισχυρή έκρηξη στον πιο εμπορικό και πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης στη συνοικία Πέρα, που στοίχησε τη ζωή σε έξι ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 81

Για ‘’οσμή τρομοκρατίας’’ έκανε λόγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Για επίθεση αυτοκτονίας από γυναίκα καμικάζι μίλησε ο αντιπρόεδρος της χώρας, Φουάτ Οκτάι.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης δημοσιοποιώντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας, σκιαγραφούν μια πιθανή δράστη ως γυναίκα μετρίου αναστήματος, καλυμμένη με ισλαμική μαντίλα που φορά παντελόνι παραλλαγής, η οποία φαίνεται να αφήνει μια τσάντα – πιθανότατα με εκρηκτικά – στην είσοδο καταστήματος επί της οδού Ιστικλάλ.

Δεν έχουν αναφερθεί – μέχρι τώρα – Έλληνες θύματα ή τραυματίες διαβεβαιώνει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

”Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια «στις οικογένειες των θυμάτων, τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν κα τον τουρκικό λαό» έγραψε στο συλλυπητήριο μήνυμά του στο τουίτερ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας σοκαρισμένος και θλιμμένος από την αποτρόπαια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

‘’Σε αυτήν την πολύ οδυνηρή στιγμή, όλες μας οι σκέψεις είναι στον λαό της Τουρκίας » έγραψε στο τουίτερ ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ.

Με την απονομή των βραβείων έπεσε η αυλαία του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η ταινία «Έχω ηλεκτρισμένα όνειρα» της Βαλεντίνα Μαουρέλ απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας – Χρυσός Αλέξανδρος «Θόδωρος Αγγελόπουλος». Τον Αργυρό Αλέξανδρο κέρδισε το φίλμ του Μίκαελ Κοχ «Ένα κομμάτι Ουρανού»., ενώ ο χάλκινος απονεμήθηκε στην Τσι Χαγια-κάουα για την ταινία «Σχέδιο 75».

Ολοκληρώθηκε ο 39ος αυθεντικός μαραθώνιος της Αθήνας – η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού – όπως είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος έδωσε δυναμικό παρών, παίρνοντας μέρος στον παράλληλο αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, στο κέντρο της Αθήνας. Στους άντρες νικητής αναδείχθηκε ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, ο οποίος με χρόνο 2:23’:44’ σημείωσε και πανελλήνιο ρεκόρ. Πρώτη από τις γυναίκες τερμάτισε η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 2:46’:01’’.

Για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο ενημερώνει αύριο τους Ευρωπαίους ομολόγους του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Με συνέντευξή του στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ο κ. Δένδιας, διαμηνύει εκ νέου ότι εποικοδομητικός και ουσιαστικός διάλογος δεν μπορεί να υπάρξει με “τσαμπουκάδες” και “νταηλίκια”, με λογικές ισχύος και με προσωπικές προσβολές αλλά μόνο στη βάση της ισοτιμίας, και του Διεθνούς Δικαίου.

Στο Ιράν εδώ και ένα μήνα συνεχίζονται οι μαζικές διαδηλώσεις που ξέσπασαν με αφορμή τη δολοφονία της 22χρονης Μαχσά Αμίνι, από την αστυνομία ηθών της Τεχεράνης. Σήμερα πρωτοβάθμιο δικαστήριο της πρωτεύσας καταδίκασε σε θάνατο έναν διαδηλωτή, ο οποίος κρίθηκε ‘’εχθρός του Θεού και της εθνικής ασφάλειας’’. Ακόμη 5 διαδηλωτές καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινές έως 10 χρόνια με τις κατηγορίες – μεταξύ άλλων – της ‘’συνωμοσία για τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της εθνικής ασφάλειας’’.

58,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 81.315 περίπου δικαιούχους από αύριο Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αναρτηθούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ λιγκ, παίζουν:

Ολυμπιακός – ΑΕΚ:0 – 0 στο 70ο λεπτό

ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης. 0-4

Παναθηναϊκός – Ατρόμητος. 2 – 0

Λαμία – Παναιτωλικός: … 1 – 3

Σε λίγη ώρα: ΠΑΟΚ – Βόλος.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και τοπικούς βοριάδες έως 5 μποφόρ αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς..

15,4 βαθμοί, αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα