back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινούπολη: Αναζητείται γυναίκα – ύποπτη για την επίθεση με τους 6 νεκρούς

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 81 τραυματίστηκαν από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, στην Κωνσταντινούπολη.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: 6 νεκροί και 81 τραυματίες – Θα τιμωρηθούν οι ένοχοι λέει ο Ερντογάν

Δύο εκ των τραυματιών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι κι ένα βρέφος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για βομβιστική επίθεση που προκλήθηκε από δέμα που αφέθηκε στο σημείο. Οι Αρχές μάλιστα ερευνούν το ρόλο μιας γυναίκας, ύψους περίπου 1,65, καθώς έχει απαθανατιστεί να αφήνει κάτι ύποπτο στο σημείο όπου σημειώθηκε νωρίτερα η έκρηξη. Μάλιστα, εντοπίστηκε και ένα δεύτερο ύποπτο δέμα στο Μπέγιογκλου, αλλά εξουδετερώθηκε με πυροκροτητή.

“Μια γυναίκα βομβιστής καμικάζι βρίσκεται πίσω από την επίθεση στην Κωνσταντινούπολη” δήλωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι. “Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια δράστης, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες“, πρόσθεσε σε δημοσιογράφους.

Η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη και διορίστηκαν πέντε εισαγγελείς, ενώ ο Ερντογάν έκανε λόγο, στις πρώτες του δηλώσεις, για “βομβιστική επίθεση” με “άρωμα” τρομοκρατίας και τόνισε ότι οι δράστες θα τιμωρηθούν όπως τους αξίζει. “Η πρώτη μας αξιολόγηση είναι οτι πρόκειται για τρομοκρατική ενεργεια” τόνισε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν πυροβολισμοί στην περιοχή Σισχανέ που είναι κοντά στην οδό Ιστικλάλ όπου σημειώθηκε η έκρηξη. Ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομία και ασθενοφόρα.

Αξιολογώντας την κατάσταση ο ειδικός σε θέματα τρομοκρατίας και ασφάλειας Mesut Hakkı Casin είπε στο “A Haber”: “Είναι σαφές ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση“. Οι φιλοκυβερνητικοί αναλυτές στοχεύουν το ΡΚΚ λέγοντας ότι η οργάνωση, που δέχεται πολλά πλήγματα από τον τουρκικό στρατό, ήθελε να πλήξει το οικονομικό και τουριστικό κέντρο της Τουρκίας. Επίσης να πλήξει την “ανερχόμενη επίδραση της Τουρκίας και του προέδρου Ερντογάν στις διεθνείς εξελίξεις“.

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν ανακοίνωσε ότι όλοι οι κρατικοί θεσμοί και οργανισμοί διεξάγουν ταχεία, σχολαστική και αποτελεσματική έρευνα σχετικά με την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη.

Στη γραπτή του ανακοίνωση ο Αλτούν ανέφερε ότι επιβλήθηκε απαγόρευση δημοσίευσης με επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού σχετικά με την έκρηξη. Τονίζοντας ότι η απαγόρευση μετάδοσης ειδήσεων έγινε για να αποτραπούν δημοσιεύσεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν φόβο, πανικό και αναταραχή στην κοινωνία και που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς των τρομοκρατικών οργανώσεων. «Σε αυτή τη διαδικασία, καλούμε τα ΜΜΕ να είναι υπεύθυνα, να μην βασίζονται σε περιεχόμενο παραπληροφόρησης που προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να λαμβάνουν ως βάση τις δηλώσεις των αρμοδίων αρχών» είπε.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Σουλεϊμάν Σοϊλού και Μπεκίρ Μποζντάγ αναχώρησαν από την Άγκυρα για την Κωνσταντινούπολη. Οι δυο υπουργοί διέκοψαν τα προγράμματά τους και κατευθύνθηκαν στην Κωνσταντινούπολη λόγω των εξελίξεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Εrtnews.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα