back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τζ. Σάλιβαν: Ο σκληρός ανταγωνισμός με το Πεκίνο δεν πρέπει να εξελιχθεί σε διαμάχη

Διαβάστε επίσης

“Ο πρόεδρος βλέπει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα έχουν εμπλακεί σε έναν σκληρό ανταγωνισμό, αλλά αυτός ο ανταγωνισμός, δεν πρέπει να εξελιχθεί σε μία διαμάχη ή σε μία αντιπαράθεση”, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν από το προεδρικό αεροσκάφος που μεταφέρει τον Μπάιντεν στην Ινδονησία, για τη σύνοδο της ομάδας των κρατών-μελών G20.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε με ηγέτες της Νοτιοανατολικής και Ανατολικής Ασίας στην Καμπότζη.

Σύμφωνα με τον Σάλιβαν, η επίσκεψη του Μπάιντεν στην Καμπότζη “ήταν ένα ουσιαστικό σημάδι” αναφορικά με το αίτημα που υπάρχει για την εμπλοκή των ΗΠΑ.

Ο Σάλιβαν πρόσθεσε ότι ο Μπάιντεν αισθάνεται πως τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, κατά τις οποίες το Δημοκρατικό Κόμμα συνέτριψε τις ελπίδες για ένα ρεπουμπλικανικό ‘κόκκινο κύμα’, θα εδραιώσουν μία θέση ισχύος για τον ίδιο στη διεθνή σκηνή.

Επίσης ο κ. Σάλιβαν ανέφερε ότι οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα πρέπει να έχουν μία συντονισμένη αντίδραση στην περίπτωση που η Βόρεια Κορέα πραγματοποιήσει μία έβδομη πυρηνική δοκιμή.

Ο ίδιος σημείωσε  ότι μία πυρηνική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μία “σκανδαλώδη παραβίαση” πολλαπλών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα