back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη από την Τουρκική Αστυνομία, το άτομο που φέρεται ως ο δράστης που άφησε τη βόμβα η οποία προκάλεσε χθες Κυριακή την πολύνεκρη έκρηξη στον πεζόδρομο Ιστικλάλ, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης με τουλάχιστον έξι νεκρούς και 81ναν τραυματίες. Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Βάσει των συμπερασμάτων μας, η τρομοκρατική οργάνωση PKK είναι υπεύθυνη για την έκρηξη της βόμβας», ανέφερε ο κ. Σοϊλού χωρίς να διευκρινίσει το φύλο του ατόμου που συνελήφθη.

Δεν έχουν αναφερθεί Έλληνες θύματα ή τραυματίες διαβεβαίωσε το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Σοκαρισμένος και θλιμμένος από την αποτρόπαια επίθεση στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συλλυπητήριο μήνυμα και από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταβαίνει ο Νίκος Δένδιας. Αναμένεται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τις εξελίξεις σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης με αφορμή δημοσιεύματα για εκτεταμένο δίκτυο παρακολουθήσεων πολιτικών και άλλων παραγόντων της δημόσιας ζωής.

«Το σχέδιο φθοράς της Κυβέρνησης, με τόνους τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό για άλλη μια φορά. Εξάλλου, με την λάσπη πρώτα λερώνονται όσοι την πιάνουν στα χέρια τους για να την εκτοξεύσουν», σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Δεν αξίζει στη χώρα και τους πολίτες ένας τόσο θρασύς και αδίστακτος πρωθυπουργός», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά σοβαρές απαντήσεις και όχι γελοίους κυβερνητικούς ισχυρισμούς πανικού, όπως αναφέρει.

58,4 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 81.315 περίπου δικαιούχους από σήμερα έως και την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου αναμένεται να αναρτηθούν τα τέλη κυκλοφορίας 2023 στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Εως τις 31 Δεκεμβρίου με άρθρο σε φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, δίνεται η δυνατότητα στους δήμους να υποβάλουν ενστάσεις με τη κατάθεση στοιχείων για τις αντικειμενικές αξίες που ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Επίσης επεκτείνεται, κατά δύο επιπλέον έτη, η παροχή έκπτωσης φόρου κατά σαράντα τοις εκατό (40%) για τις δαπάνες που καταβάλλουν οι πολίτες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων τους.

«Πάνω από 400 ρωσικά εγκλήματα πολέμου εντοπίστηκαν στη Χερσώνα και βρήκαν πτώματα στρατιωτικών και αμάχων σε περιοχές της επαρχίας της Χερσώνας που απελευθερώθηκαν από τη ρωσική κατοχή», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Παράλληλα είπε ότι οι μάχες στην επαρχία Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, χωρίς να έχουν μειωθεί οι ρωσικές επιθέσεις.

«Οι ΗΠΑ θα επιβάλουν κυρώσεις σε διεθνές δίκτυο που προμηθεύει με στρατιωτική τεχνολογία τη Ρωσία, επιτρέποντάς της να συνεχίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία, που οδεύει να συμπληρώσει εννέα μήνες», δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Μπαλί, η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Στο νοσοκομείο Άμφισσας εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δύο μαθητές της Α’ Λυκείου που μαχαιρώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου από έναν 18χρονο, σε πάρτι που είχε διοργανώσει το σχολείο τους, στην Ιτέα. Το Λιμεναρχείο Ιτέας διενεργεί προανάκριση, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Ανάστατοι οι γονείς στη Λάρισα μετά τα λιποθυμικά επεισόδια παιδιών, ηλικίας περίπου 14 ετών, κάνοντας ναργιλέ σε συγκεκριμένους χώρους της πόλης. Οι γονείς ζητούν τις νόμιμες ενέργειες, που θα βάλουν τέλος στην συγκεκριμένη κατάσταση εις βάρος της υγείας των παιδιών τους.

Την πρώτη τους κατ΄ ιδίαν συνάντηση από την ανάληψη των καθηκόντων του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, θα έχουν σήμερα στο Μπαλί της Ινδονησίας ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζιν Πινκ, στο πλαίσιο της Συνόδου κορυφής της G-20.

Στην αθλητική επικαιρότητα, η 13η αγωνιστική της Σούπερ λιγκ, ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια, στις 06.00 το απόγευμα Αστέρας Τρίπολης – Ιωνικός και 07.30 ΟΦΗ – Λεβαδειακός.  

Στα σκορ της Κυριακής: ΠΑΟΚ – Βόλος 3 – 0, Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0 – 0, ΠΑΣ Γιάννινα – Άρης 0-4, Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 2 – 0 και Λαμία – Παναιτωλικός 1 – 3.

Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις και τοπικούς βοριάδες έως 5 μποφόρ σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς. 11 Βαθμοί στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα