back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός μιλώντας απόψε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ «Κάποια κέντρα θέλουν έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό και μία αγκυλωμένη κυβέρνηση. Δεν μασάμε», ανέφερε  -μεταξύ άλλων- ο κ. Μητσοτάκης. Χαρακτήρισε, τον ΣΥΡΙΖΑ «συνονθύλευμα που τρέφεται από τη μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής», μιλώντας για «αριστερό τραμπισμό σε όλο του το μεγαλείο»,  ενώ καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ότι «έχει ήδη δηλητηριάσει το προεκλογικό κλίμα». Όσον αφορά στην υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι “η δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι πρέπει για να διαλευκανθεί πλήρως“,  ενώ αναφερόμενος στο θεσμικό πλαίσιο που θα φέρει η κυβέρνηση για την λειτουργία της ΕΥΠ και την ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών είπε χαρακτηριστικά : “Θα είμαστε η πρώτη χώρα που ρητά απαγορεύει την εμπορία, χρήση και διακίνηση κακόβουλων λογισμικών στην επικράτειά της” .

«Με καλύπτει απολύτως η διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι θα χυθεί άπλετο φως, όσον αφορά την υπόθεση των παρακολουθήσεων», δήλωσε ο ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας, το όνομα του οποίου συγκαταλέγεται στη λίστα προσώπων που παρακολουθούνταν, βάσει του δημοσιεύματος της εφημερίδας Documento.  

Για ομιλία “παραλήρημα” ενός πρωθυπουργού σε απόλυτη αποδρομή έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τον κατηγόρησε πως επιχειρεί να εμφανιστεί ο ίδιος ως θύμα στην υπόθεση των υποκλοπών, με το να διαστρεβλώνει την αλήθεια.

Προηγουμένως ο Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε την τρίτη κατά σειρά ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για το θέμα των υποκλοπών. Τον ρωτά αν δεσμεύεται ότι κανένας υπουργός και μέλος της κυβέρνησης που παρακολουθούνταν από το Predator δεν παρακολουθούνταν και από την ΕΥΠ, επικαλούμενος και δημοσιεύματα των εφημερίδων Documento και ΒΗΜΑ της Κυριακής. Εγκαλεί δε τον πρωθυπουργό ότι η επίμονη άρνησή του να έρθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις μαρτυρά ενοχή.

Αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

Tην ανακατάληψη της πόλης της Χερσώνας στη νότια Ουκρανία χαιρέτισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Από το Μπαλί όπου βρίσκεται για την Σύνοδο της G20 τόνισε πως πρόκειται για σημαντική νίκη» της Ουκρανίας επί της Ρωσίας.

Ψήφισμα με το οποίο καλεί τη Ρωσία να λογοδοτήσει για την παραβίαση τού Διεθνούς Δικαίου κατά την εισβολή της στην Ουκρανία, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Στο ψήφισμα, το οποίο στήριξαν 94 από τα 193 μέλη περιλαμβάνεται η καταβολή επανορθώσεων στο Κίεβο.  

Σε εξέλιξη έρευνα των ελληνικών αρχών, μετά την ενημέρωση της Interpol ότι αναζητείται συνεργός της γυναίκας που συνελήφθη ως ύποπτη, για τη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, όπου 8 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 79 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές ο ύποπτος διέφυγε στη Βουλγαρία.

Στην Ελλάδα θα μεταφερθεί η γυναίκα που τραυματίστηκε χθες στην Κωνσταντινούπολη, έπειτα από επικοινωνία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη με τον δικηγόρο της οικογένειας της και σε συνεννόηση με το Προξενείο.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα για τον τριήμερο εορτασμό της 49ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, που ξεκινά από αύριο.  

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι -τέσσερις γυναίκες και ένα αγοράκι δύο ετών- έχασαν τη ζωή τους και δύο ακόμη τραυματίστηκαν, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε σε προάστιο της Μανίλα, πρωτεύουσας των Φιλιππίνων. Νοσηλεύονται μία 64χρονη και ένας 51χρονος. Περισσότερες από 100 οικογένειας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια.

ΚΑΙΡΟΣ 

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα