back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Διαμαρτυρία για τους ελεύθερους δημόσιους χώρους έξω από το Δημαρχείο Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Με κεντρικό σύνθημα «Τον πρώτο λόγο τον έχουμε οι κάτοικοι στις γειτονιές κι όχι οι εργολάβοι και οι επενδυτές» συνελεύσεις κάτοικων από την Αθήνα και πολιτικές συλλογικότητες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου.

Το προγραμματισμένο Δημοτικό συμβούλιο και η συζήτηση για τους ελεύθερους χώρους και την ανάπλαση αναβλήθηκε

Κάτοικοι της περιοχής τόσο των Εξαρχείων όσο και άλλων γειτονιών της Αθήνας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά, μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τα έργα για το Μετρό στην πλατεία Εξαρχείων , την ανάπλαση του λόφου του Στρέφη καθώς και άλλων πάρκων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν την αστυνομική παρουσία σε 24ωρη βάση και την βία που επιβάλλεται ενάντια στην θέληση των κατοίκων για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων οι οποίοι αντιδρούν και λένε όχι στα συμφερόντων των εργολάβων που έχουν αναλάβει τα έργα ανάπλασης.

Όπως αναφέρεται στο κοινό κάλεσμα τους η συγκέντρωση σκοπό ειχε να ακουστει ένα ηχηρό όχι σε αυτές τις αναπλάσεις ενώ στο κοινό κάλεσμα τους που υπογράφουν οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι είναι ενάντια σε αυτές τις μεθοδεύσεις και ενάντια στην αστυνομοκρατία που επιβάλει με τη βία τα συμφέροντα των εργολάβων που εχουν αναλάβει τα έργα ανάπλασης.

Μετα τη διαμαρτυρία ακολούθησε πορεία προς την το Μοναστηράκι όπου λίγη ώρα μετά ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία.

 

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα