back to top
13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Πάνω από 5.000 αστυνομικοί επί ποδός

Διαβάστε επίσης

Δρακόντεια αναμένεται να είναι και φέτος τα αστυνομικά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων ενόψει της 49ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Στα επιτελεία τόσο στη ΓΑΔΑ όσο και στο Αρχηγείο της ΕΛΑΣ πραγματοποιούνται συσκέψεις προκειμένου να επικαιροποιηθεί και να οριστικοποιηθεί το επιχειρησιακό σχέδιο που θα εφαρμοστεί κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού της επετείου που ξεκινά αύριο και θα κορυφωθεί την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

Τα μέτρα αναμένεται να τεθούν σταδιακά σε εφαρμογή από αύριο γύρω από το Πολυτεχνείο, στα Εξάρχεια άλλα και στα υπόλοιπα πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Αθήνα τα οποία αναμένεται να «σφραγιστούν» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο καταλήψεων. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ήδη ανακοίνωσε ότι το κεντρικό κτίριο στην Πατησίων θα παραμείνει κλειστό από σήμερα Δευτέρα.

Υπολογίζεται ότι και φέτος πάνω από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου ωστόσο τα αστυνομικά μέτρα θα γίνουν εμφανή κυρίως την Πέμπτη, ημέρα της καθιερωμένης πορείας όπου θα τεθούν σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας, δεκάδες διμοιρίας των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε κομβικά σημεία και κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων και στην αμερικανική πρεσβεία ενώ την εμφάνισή τους θα κάνουν και οι «Αύρες» τα ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού. Από αέρος θα επιχειρούν τα drone και το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ που θα δίνουν ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Προληπτικά μέτρα περιφρούρησης θα ληφθούν σε κυβερνητικά και άλλα κτίρια για την αποφυγή επιθέσεων ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι για τον εντοπισμό σημείων προετοιμασίας υλικών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως πολεμοφόδια σε επεισόδια.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα