back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη κατά της τοξικότητας από την ΠΓ της ΝΔ – Live

Διαβάστε επίσης

Με την προβολή κυβερνητικών πεπραγμένων προς όφελος όλων των πολιτών και μεταρρυθμιστικών σχεδιασμών που βελτιώνουν την καθημερινότητα, αλλά και με νέες διαβεβαιώσεις για διαρκή στήριξη της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να εκπέμψει μήνυμα φυγής προς τα εμπρός από το “κλίμα τοξικότητας” που καταλογίζει στην αξιωματική αντιπολίτευση, από το βήμα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ που είναι προγραμματισμένη για τις 6 το απόγευμα.

 

Ταυτόχρονα αναμένεται να αναφερθεί εκ νέου και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, στον απόηχο και της νέας λίστας πολιτικών και μη προσώπων τα οποία φέρονται να παρακολουθούνταν.

Το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε ήδη δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου πως “το σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης, μέσω τόνων πολιτικά τοξικής λάσπης, στο οποίο επενδύει ο κ. Τσίπρας για να ξεφύγει από το πολιτικό τέλμα, πέφτει στο κενό”.
Με αφορμή μάλιστα και την παρουσία κυβερνητικών στελεχών και συνεργατών του κ. Μητσοτάκη στη νέα λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως “είναι τουλάχιστον παρανοϊκό να κατηγορείται η κυβέρνηση την ίδια στιγμή που εμφανίζεται να είναι ο στόχος των λογισμικών παρακολούθησης, ενώ ταυτόχρονα φέρονται να παρακολουθούνται ελάχιστα στελέχη της αντιπολίτευσης».

Σημειώνεται ότι προ ημερών ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στην σκιά της πρώτης λίστας που είχε δει το φως της δημοσιότητας, από την Κατερίνη, ότι “καθώς πλησιάζουμε σιγά-σιγά προς τις εκλογές του 2023, δεν είναι τώρα η ώρα να ξανακυλήσουμε την πολιτική ζωή της χώρας στο βούρκο”.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβάλει και από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ τα εκλογικά διλήμματα που σχετίζονται όπως επισημαίνει, με την συνέχιση της πορείας της χώρας προς τα εμπρός ή τον κίνδυνο πισωγυρίσματος.
Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει και τις περιοδείες με επόμενους σταθμούς, σύμφωνα με πληροφορίες, την Άμφισσα και την Πάτρα.
Στο μεταξύ σε τροχιά αντίστροφης μέτρησης για έναρξη δημόσιας διαβούλευσης βρίσκονται και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση στην σκιά της υπόθεσης των παρακολουθήσεων, σε τέσσερις κατευθύνσεις: Καθολική απαγόρευση της εμπορίας κακόβουλων λογισμικών, εκσυγχρονισμό της διαδικασίας άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ειδικά όσον αφορά στα πολιτικά πρόσωπα με πρόσθετες ασφαλιστικές δικλίδες, αναδιάρθρωση της ΕΥΠ για τη βελτιστοποίηση της δράσης της και σύσταση Επιτροπής Συντονισμού για θέματα κυβερνοασφάλειας.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα