back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μακρόν: Πρέπει να βοηθηθούν οι Ουκρανοί να περάσουν τον χειμώνα

Διαβάστε επίσης

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν επιβεβαίωσε σήμερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter, την πρόθεση της Γαλλίας να συνεχίσει την υποστήριξη της Ουκρανίας, τόσο σε ανθρωπιστικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο.

«Η ρωσική στρατηγική σήμερα έγκειται στο να καταστρέψει τις αστικές υποδομές, τις γεννήτριες ηλεκτρισμού, τους σωλήνες νερού, προκειμένου να δημιουργηθεί κόπωση και απόγνωση στους Ουκρανούς», είπε ο Γάλλος πρόεδρος. «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και να παρέχουμε στήριξη ώστε να περάσει ο χειμώνας», συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «θα διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας και θα κινητοποιήσουμε τη διεθνή κοινότητα για αυτό το θέμα τον Δεκέμβριο», όποτε προβλέπεται να πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη στο Παρίσι για τη βοήθεια στην Ουκρανία.

Παράλληλα η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί, ανέφερε επίσης ο Μακρόν τονίζοντας ότι “πρέπει να εντείνουμε τη διπλωματική προσπάθεια και να προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τους πάντες στο τραπέζι, αλλά υπό συνθήκες αποδεκτές από τον Ουκρανό πρόεδρο και τον λαό του”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα