back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο Ρίσι Σούνακ θα παροτρύνει την G20 να αναλάβει συντονισμένη δράση για την οικονομική αστάθεια

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ θα ζητήσει από την Ομάδα των Είκοσι (G20) συντονισμένη δράση για να αντιμετωπίσει τη διεθνή οικονομική αστάθεια και το αυξανόμενο κόστος ζωής μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Σούνακ θα μετάσχει στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Μπαλί της Ινδονησίας αύριο, Τρίτη.

“Κάθε νοικοκυριό στον πλανήτη αισθάνεται τον αντίκτυπο του πολέμου του Πούτιν”, αναφέρει η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα η πρεσβεία της στην Ινδονησία, αναφερόμενη στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και στους λογαριασμούς ενέργειας που έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και επιβαρύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη.

“Φέτος ο κόσμος στρέφει ξανά το βλέμμα του στην G20 για να διασφαλίσει την σταθερότητα των διεθνών αγορών και να μετριάσει το βάρος στους φτωχότερους ανθρώπους στον κόσμο”, προσθέτει στην ανακοίνωσή της, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα μετά την άφιξη του Σούνακ στην Ινδονησία.

Οι εντάσεις ανάμεσα στις δυτικές οικονομίες και τη Ρωσία έχουν φέτος επισκιάσει την G20, φόρουμ που είχε αρχικά δημιουργηθεί για να συζητάει τα παγκόσμια οικονομικά ζητήματα, και έχουν εμποδίσει την έκδοση κοινών ανακοινώσεων από τους υπουργούς της.

“Ο πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει την G20 ως ευκαιρία για να εκθέσει την βαρβαρότητα του Πούτιν και να αναγκάσει την Ρωσία να αντιμετωπίσει τα παγκόσμια δεινά που προκαλεί αυτή η παράλογη εκστρατεία βίας”, σημειώνει επίσης η βρετανική κυβέρνηση.

Ο Σούνακ θα παροτρύνει τους ηγέτες της G20 να προσφέρουν άμεση κυβερνητική υποστήριξη στους πιο ευάλωτους, να ενισχύσουν την ενεργειακή ασφάλεια και να λάβουν “γρήγορα δράση” για να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να διαχειριστούν καλύτερα τα βάρη των χρεών τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα