back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πρεβολαράκη: Δεύτερη στον κόσμο για το 2022

Διαβάστε επίσης

Η Μαρία Πρεβολαράκη, ανήκει στην «αφρόκρεμα» της παγκόσμιας πάλης. Η «κυρία» της ελληνικής πάλης, η οποία πρωταγωνιστεί εδώ και πολλά χρόνια στο παγκόσμιο στερέωμα, ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο ακόμα μία γεμάτη και άκρως επιτυχημένη χρονιά.

Η κορυφαία Ελληνίδα πρωταθλήτρια, είδε το όνομά της να βρίσκεται στην δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το 2022, γεγονός, που αποτελεί ακόμη ένα ορόσημο στην πλούσια και γεμάτη επιτυχίες καριέρα της.

Ειδικότερα, η Πρεβολαράκη ολοκλήρωσε το 2022 με συγκομιδή 47.000 βαθμών στα 53 κιλά των γυναικών, έχοντας μπροστά της στην παγκόσμια κατάταξη, μόνο την Ντόμινικ Ολίβια Πάρις, από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η εφετινή αγωνιστική περίοδος, άρχισε για την Πρεβολαράκη με το αργυρό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που έδωσε στην Μαρία 8.000 βαθμούς, ενώ ακόμη 8.000, προέκυψαν από το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, ενώ το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο, ισοδυναμεί με 31.000 πόντους.

Άξιο αναφοράς, είναι το γεγονός ότι η αθλήτρια του Μόησεν Παριγέι, «εκτοξεύθηκε» από το Νο 28 στο Νο 2, που είναι η πιο υψηλή θέση στην καριέρα της, για την παγκόσμια κατάταξη, που εφαρμόζεται από εφέτος από την παγκόσμια ομοσπονδία.

Γι αυτήν την τεράστια επιτυχία, η παγκόσμια ομοσπονδία πάλης, θα επιβραβεύσει την Μαρία Πρεβολαράκη με 3.000 δολάρια.

Η σεζόν για την Πρεβολαράκη θα ολοκληρωθεί στο Κόραλβιλ της Αϊόβα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο ομάδων.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα