back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Συνάντηση του Αυστραλού πρωθυπουργού Αλμπανέζι με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αύριο

Διαβάστε επίσης

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι δήλωσε σήμερα ότι θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ αύριο, Τρίτη, στην πρώτη συνάντηση μεταξύ ηγετών των δύο χωρών έπειτα από χρόνια τεταμένων σχέσεων.

Ο Αλμπανέζι και ο Σι βρίσκονται στο Μπαλί για την σύνοδο των ηγετών των χωρών της G20.

“Η Αυστραλία θα προωθήσει τη δική μας θέση. Ανυπομονώ να έχω μια εποικοδομητική συζήτηση με τον πρόεδρο Σι αύριο”, δήλωσε ο Αλμπανέζι μετά την άφιξή του σήμερα στο Μπαλί, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής των μεγάλων παγκόσμιων οικονομιών.

“Προσεγγίζουμε τις συνομιλίες αυτές με καλή θέληση. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις και ελπίζουμε να έχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο”, συνέχισε.

Οι διπλωματικοί δεσμοί ανάμεσα στην Αυστραλία και την Κίνα επιδεινώθηκαν οξύτατα τα τελευταία χρόνια, με το Πεκίνο να επιβάλλει κυρώσεις σε κάποιες εισαγωγές αυστραλιανών αγαθών και να αντιδρά οργισμένα στην Καμπέρα που ζητούσε διεθνή έρευνα για την προέλευση του νέου κορονοϊού.

Η τελευταία συνάντηση ηγετών των δύο χωρών ήταν το 2019, όταν ο προκάτοχος του Αλμπανέζι, ο Σκοτ Μόρισον, είχε σύντομη συνάντηση με τον Σι στην G20, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας.

Ο Αλμπανέζι είχε επίσης σύντομη συνομιλία με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ σε σύνοδο κορυφής που έγινε χθες, Κυριακή, στην Καμπότζη, ενώ οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών είχαν επίσης συνομιλίες την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα