back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Β. Καραβασίλης: Συγκινείσαι όταν τερματίζεις στο Καλλιμάρμαρο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο

Διαβάστε επίσης

Ο Βλάσσης Καραβασίλης, από το 1995 τρέχει κάθε χρόνο στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει και από το φετινό μεγάλο αθλητικό ραντεβού που συγκέντρωσε περισσότερους από 45.000 δρομείς από όλον τον κόσμο.

Τις εντυπώσεις του από τον φετινό Μαραθώνιο αλλά και τις εμπειρίες του από παλαιότερες συμμετοχές του, μοιράστηκε με τους ακροατές του Αθήνα 9.84.

Συνομιλώντας με την Μαργαρίτα Μυτιληναίου, γύρισε πίσω στο χρόνο και θυμήθηκε τις δυσκολίες που αντιμετώπιζαν όσοι λάμβαναν μέρος στο κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός της χώρας.

«Παλαιότερα, οι συνθήκες δεν ήταν τόσο ευνοϊκές, αντιμετωπίζαμε δυσκολίες. Τρέχαμε ανάμεσα στα αυτοκίνητα, η κυκλοφορία κοβόταν, δεν είχαμε την απαραίτητη στήριξη όσον αφορά στους σταθμούς εφοδιασμού με νερό ούτε τόσο μεγάλη υγειονομική κάλυψη. Επίσης, δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή των αθλητών, καθώς δεν ξεπερνούσαν τα 1000 άτομα ενώ ούτε και στο Καλλιμάρμαρο υπήρχε πολύς κόσμος να μας υποδεχτεί. Ακόμη και η διαδρομή ήταν πιο δύσκολη γιατί δεν είχαν γίνει τα έργα που ακολούθησαν, εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004», τόνισε.

Αναφορικά με τον φετινό Μαραθώνιο, εξήγησε ότι η ζέστη και η υγρασία που επικρατούσε, δυσκόλεψαν τις προσπάθειες όλων των δρομέων και δεν τους επέτρεψαν να σημειώσουν τους χρόνους που επιθυμούσαν.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η μαγεία του να συμμετέχει κάποιος στον Κλασικό Μαραθώνιο και να τερματίζει στο Καλλιμάρμαρο, αποτελεί εμπειρία ζωής.

«Είναι μια μεγάλη γιορτή και σε αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι το δρομικό κίνημα στη χώρα μας έχει αναπτυχθεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Έχουν δημιουργηθεί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα, διοργανώνονται αγώνες και έτσι περνάει πιο εύκολα το μήνυμα στον κόσμο να βάλει τον αθλητισμό στη ζωή του. Ο Κλασικός Μαραθώνιος είναι μοναδικός διότι έχει την εκκίνηση, τον Μαραθώνα που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό, το Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου και φυσικά τον τερματισμό, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, αυτό το υπέροχο μνημείο που όμοιό του δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Συγκινείσαι και κλαις όταν μπαίνεις στο στάδιο και τερματίζεις», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα