back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η 39χρονη που τραυματίστηκε από έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε επίσης

Λίγο πριν τις 9 μμ έφτασε με τουρκικό ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου η 39χρονη Ελληνίδα που είχε τραυματιστεί την περασμένη Κυριακή κατά την έκρηξη που σημειώθηκε στη λεωφόρο Ιστικλάλ στην Κωνσταντινούπολη.

Στο νοσοκομείο την υποδέχτηκαν οι γονείς της, οι οποίοι νωρίτερα δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι υπήρχε μια δυσκολία επικοινωνίας καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν παρά μόνο στα τουρκικά.

«Νιώθω τυχερή, πάντα είμαι τυχερή στη ζωή μου και σίγουρα με προστάτευσε ο Θεός» ανέφερε η 39χρονη, η οποία δήλωσε ότι θα ξαναπήγαινε στην Κωνσταντινούπολη και πρόσθεσε: «Έχω μάθει στη ζωή μου γενικά τις δύσκολες καταστάσεις να τις ξεπερνάω πάρα πολύ εύκολα. Σίγουρα θα χρειαστεί λίγος χρόνος αλλά προς το παρόν σκέφτομαι να γίνω καλά, να χαλαρώσω γιατί αυτές οι δύο ημέρες ήταν πολύ πιεστικές από Τουρκία, γιατρούς , συνεντεύξεις».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές της έκαναν διάφορες ερωτήσεις, στις οποίες απάντησε λέγοντας πως ακριβώς έγιναν τα πράγματα. «Υπήρχαν πάρα πολύ σοβαρά περιστατικά, εγώ δεν έχω τίποτα, αλλά πολύ λυπάμαι για τους ανθρώπους, τα μωράκια και τα παιδάκια που πέθαναν» σημείωσε.

Η 39χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο όπου θα υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και εάν χρειαστεί θα χειρουργηθεί στο πόδι, το οποίο τραυματίστηκε από την έκρηξη.

«Το παιδί μου σώθηκε από θαύμα» είπε η μητέρα της 39χρονης.

«Αμέσως μετά την επίθεση ένιωσε τα πόδια και τα παπούτσια της μούσκεμα στο αίμα. Έχασε πολύ αίμα. Έπιασε πρώτα το κεφάλι της για να καταλάβει εάν έχει τραυματιστεί, μετά το σώμα της και ένιωθε μούσκεμα τα πόδια της από το τραύμα». Μ’ αυτά τα λόγια, η Αγγελική Δεπόλα, μητέρα της 39χρονης Ελληνίδας που τραυματίστηκε από την έκρηξη που συγκλόνισε τον πεζόδρομο της Ιστικλάκ, στην Κωνσταντινούπολη, περιγράφει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πώς βίωσε η κόρη της τις τραγικές εκείνες στιγμές.

«Το παιδί μου στάθηκε πολύ τυχερό. Σώθηκε από θαύμα. Τρόμαξε πολύ, καθώς από το τραύμα ανάβλυζε αίμα και πύον», λέει και ιδιαίτερα συγκινημένη εξηγεί πως η κόρη της σώθηκε από θαύμα. «Εάν δεν ήταν αυτή η οικογένεια, που λυπάμαι πραγματικά πολύ, που αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, το παιδί μου τώρα δεν θα ζούσε, θα είχε σκοτωθεί. Δε θα μιλούσαμε αυτή τη στιγμή μαζί της, καταλαβαίνετε πώς σώθηκε, ήταν θαύμα. Η ίδια μου το είπε», τονίζει.

Όπως της περιέγραψε η κόρη της, η συγκεκριμένη οικογένεια ήταν μόλις τρία μέτρα μπροστά της και ήταν αυτοί, μαζί με ένα ακόμη ζευγάρι που δέχτηκαν το κύμα της βομβιστικής επίθεσης. Στο σημείο είχε πάρα πολύ κόσμο, κάποιοι έχασαν τη ζωή τους, άλλοι τραυματίστηκαν.

«Θέλω να δώσω τα συλλυπητήρια μου σε αυτές τις οικογένειες που έχασαν τόσο άδικα τους δικούς τους ανθρώπους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η μητέρα της 39χρονης και εξηγεί πως ήδη έχει ξεκινήσει από Κωνσταντινούπολη η κόρη της για να έρθει στη Θεσσαλονίκη. «Είχε πληρώσει εισιτήριο για να έρθει την Τετάρτη, αλλά τελικά έρχεται με ασθενοφόρο», εξηγεί.

«Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι άμεσα να περάσει το τούρκικο ασθενοφόρο τα σύνορα και να επιστρέψει η ανιψιά μου στην Ελλάδα. Σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης θα νοσηλευτεί», λέει ο θείος της 39χρονης, Παναγιώτης Δεπόλας. «Στην Τουρκία», σημειώνει, «ενώ νοσηλευόταν τραυματισμένη της ζήτησαν χρήματα για να υποβληθεί σε επέμβαση και να παραμείνει εκεί, κάτι που όμως εμάς δεν μας ενδιέφερε, καθώς θέλαμε από τη πρώτη στιγμή να διακομισθεί στην Ελλάδα».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα