back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Είναι φορείς μιας θεσμικής παρακμής

Διαβάστε επίσης

Πυρά στην κυβέρνηση για την ενεργειακή ακρίβεια αλλά και την υπόθεση των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας με στελέχη και φίλους του κόμματος στην Καλλιθέα όπου το πρωί πραγματοποίησε επίσκεψη.

 Η ακρίβεια έχει μειώσει την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων, όχι μόνο των πιο ευάλωτων. Προφανέστατα ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει την κατάσταση. Όμως, οι ευθύνες της λανθασμένης διαχείρισης και των άδικων πολιτικών επιλογών βαρύνουν τον κ. Μητσοτάκη, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: Ο κ. Μητσοτάκης πήρε απόφαση να επιδοτεί την κερδοφορία των μεγάλων παραγωγών ενέργειας. Φαίνεται και αυτό -όπως είπε -ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -από τα στοιχεία: 420 ευρώ η μεγαβατώρα το Σεπτέμβριο στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, την αγόρασαν 800 ευρώ. 233 ευρώ τον επόμενο μήνα, 600 ευρώ στην αγορά. Αυτό δείχνει ότι το μοντέλο των επιδοτήσεων μέσα σε ένα μήνα έχει δώσει από τον κρατικό προϋπολογισμό, από τα πορτοφόλια και τις τσέπες μας, 1 δισ. ευρώ.

Με αφορμή την αύξηση των επιτοκίων απο την ΕΚΤ ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε οτι και στις τράπεζες τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Η διαφορά μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και μέσου επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Γιατί δεν δίνουν κίνητρα οι τράπεζες για μεγαλύτερα επιτόκια στις καταθέσεις; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. Οι τράπεζες έχουν πάρει 50 δισ. ευρώ από την ΕΚΤ, έριξαν λίγα στην αγορά, τα έχουν κρατήσει ως αποθεματικά, συνεπώς οι ίδιες έχουν ρευστότητα και δεν θέλουν να δώσουν κίνητρα για καταθέσεις. Αυτό δεν είναι μία άδικη πολιτική επιλογή για την οποία η Κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επανέλαβε τις προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά και του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

Υπόθεση τηλεφωνικών παρακολουθήσεων 

Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε να έχει διαφάνεια, ισχυρούς θεσμούς, να μη φοβάται ότι υπάρχουν παρακρατικοί μηχανισμοί τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης και εν έτει 2022 ανακαλύπτει παράνομα λογισμικά, παράλληλες παρακολουθήσεις της ΕΥΠ σε πολιτικούς αντιπάλους και έναν Πρωθυπουργό ο οποίος κάνει ότι δεν ξέρει.

Δεν ξέρει ο άνθρωπος που πήρε την ΕΥΠ και την έβαλε στο Μαξίμου; αναρωτήθηκε ο κ. Ανδρουλάκης αναφέροντας χαρακτηριστικά: όσο και να προσπαθούν τα μέσα μαζικής ενημερώσεις να κρατήσουν ανέπαφο τον κ. Μητσοτάκη και να ρίξουν τις ευθύνες στα πρόσωπα που ήταν οι στενοί του συνεργάτες, δεν μπορούν να καταφέρουν τίποτα. Διότι όλοι πια καταλαβαίνουν ότι ο Πρωθυπουργός είναι απολύτως υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση.  

Εμείς δε θέλουμε ο λαός να είναι όμηρος μεταξύ δύο επικίνδυνων συστημάτων εξουσίας του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης .Εμείς-τόνισε- θέλουμε ο ελληνικός λαός να έχει μια επιλογή αξιοπρέπειας στις επόμενες εθνικές εκλογές και αυτή να είναι το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα