back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Προυπολογισμός: Αυξημένα κατά 12,6% τα φορολογικά έσοδα του δεκαμήνου 

Διαβάστε επίσης

Υπέρβαση που φτάνει σε ποσοστό το 12,6% κατέγραψαν το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου τα φορολογικά έσοδα του Κράτους οδηγώντας παράλληλα σε δραστική μείωση το πρωτογενές έλλειμμα του Προυπολογισμού σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις,ενώ την ίδια ώρα κατά 6% αυξήθηκαν τα φορολογικά έσοδα τον περασμένο Οκτώβριο.

Οσον αφορά τα συνολικά έσοδα του Προυπολογισμού αυτά ανήλθαν στο δεκάμηνο στα 53,7 δισ. ευρώ ,αυξημένα κατά 13,3% έναντι του στόχου,ενώ τα φορολογικά έσοδα την ίδια περίοδο έφτασαν στα 45,6 δισ.ευρώ έναντι 5,1 δισ ευρώ που είχε περιληφθεί ως στόχος στην εισηγητική έκθεση του Κρατικού Προυπολογισμού.Η υπερεκτέλεση στα έσοδα του κράτους οφείλεται κατα κύριο λόγο.

α) στην καλύτερη απόδοση των φόρων του προηγούμενου έτους που εισπράχθηκαν σε δόσεις μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου 2022,

β) στην παράταση της προθεσμίας πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2022,

γ) στην καλύτερη απόδοση στην είσπραξη των φόρων του τρέχοντος έτους και

δ) στην είσπραξη μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2022 των έξι εκ των δέκα δόσεων του ΕΝΦΙΑ, οι οποίες είχαν προβλεφθεί ότι θα εισπραχθούν από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Φεβρουάριο του 2023 με μεγαλύτερο όμως το ύψος της κάθε μηνιαίας δόσης εξαιτίας του μικρότερου συνολικού αριθμού δόσεων που είναι έξι στο σύνολο..

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα