back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη Ρώμη αύριο ο Δένδιας – Θα συναντηθεί με τον Ταγιάνι

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό/προσφυγικό, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο αναμένεται να κυριαρχήσουν στη πρώτη συνάντηση, που θα έχουν αύριο στη Ρώμη ο Νίκος Δένδιας και ο νέος Ιταλός ομόλογός του, Αντόνιο Ταγιάνι.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθεί και η Λιβύη, χώρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ιταλία και μάλιστα η συζήτηση των δύο ΥΠΕΞ θα γίνει μια μέρα πριν τη μετάβαση του Νίκου Δένδια στη βορειοαφρικανική χώρα.

Στις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών με άλλους Ιταλούς αξιωματούχους αναμένεται να εξεταστούν συνολικά και η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων αλλά και τρέχοντα ζητήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του ΥΠΕΞ:

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει αύριο, Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, επίσκεψη στην Ιταλία (Ρώμη) όπου θα έχει συνομιλίες με το νέο Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, Αντόνιο Ταγιάνι.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες. Έπειτα οι Υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί ώρα 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί στην Ελληνική Πρεσβευτική Κατοικία γεύμα εργασίας του Υπουργού Εξωτερικών με την νέα Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Στεφανία Κράξι.

Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εξωτερικών και Κοινοτικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζούλιο Τρεμόντι.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα