back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Την Παρασκευή καταθέτει ο Κ. Βαξεβάνης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις

Διαβάστε επίσης

Την Παρασκευή το πρωί καλείται να καταθέσει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως μάρτυρας ο εκδότης της εφημερίδας Documento και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για την υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων που βρίσκεται ψηλά στην πολιτική ατζέντα.

Όπως είναι γνωστό μετά την πρώτη λίστα που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Documento , σύμφωνα με την οποία πολιτικοί, επιχειρηματίες και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου έχουν πέσει θύματα τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, είχε παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος διατάσσοντας τη διενέργεια μίας ακόμα ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση αυτή.

Στην συνέχεια, μία εβδομάδα αργότερα, η εφημερίδα επανήλθε με νέα λίστα, και το δημοσίευμα συσχετίστηκε στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία.

Λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού ο Κ. Βαξεβάνης είχε ζητήσει από τον κ. Ντογιάκο τόσο την ενοποίηση των εκκρεμών ποινικών υποθέσεων με κοινό παρονομαστή τις υποθέσεις των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων , όσο και την ποινική αναβάθμιση της έρευνας.

Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι όλοι οι φάκελοι που αφορούν στη σοβαρή αυτή υπόθεση τις χειρίζονται οι εισαγγελείς πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου και Κώστας Σπυρόπουλος, οι οποίοι και ερευνούν εξ ολοκλήρου όλες τις συναφείς δικογραφίες με στόχο την ουσιαστική διερεύνησή τους και μάλιστα το συντομότερο δυνατό για να μην μένει καμία σκιά στο δημόσιο βίο.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα