back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δ. Μάντζος: Καθήκον δημοκρατικό η θεσμική ανάδειξη όλης της αλήθειας της νοσηρής υπόθεσης των υποκλοπών

Διαβάστε επίσης

Το νόημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, υποκλοπές και το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Δημήτρη Μάντζου.

Με αφορμή, ειδικότερα, την 49η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, ο κ. Μάντζος έκανε λόγο για επικαιροποίηση του διαρκώς ζωντανού και διαχρονικού αιτήματος για βαθύτερη δημοκρατία, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «εν έτει 2022, φαίνεται πως κάποιες κατακτήσεις και κεκτημένα που θεωρούσαμε σχεδόν αυτονόητα, απειλούνται και αμφισβητούνται».

Σχολιάζοντας το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΕΥΠ, ο Δημήτρης Μάντζος τόνισε ότι αυτό «συνιστά μία δικαίωση της επιλογής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να κινηθούμε απολύτως θεσμικά, στο προσκήνιο και με επίκληση των δημοκρατικών θεσμών. Η πλειοψηφία της ΝΔ και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, είναι εκείνοι που, ενώ μας έλεγαν από τις 8 Αυγούστου ότι θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση, επέμεναν να κλείνουν τον διακόπτη, όχι επειδή φοβούνται την τιμή του ρεύματος, αλλά κάτι πολύ πιο σκοτεινό: επικαλούμενοι ένα απόρρητο το οποίο δεν υπάρχει και παρεμποδίζοντας την εξέταση των κρίσιμων μαρτύρων».

O εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, υποστήριξε ότι με το νέο σχέδιο νόμου, η κυβέρνηση «αδειάζει τον ίδιο της το εαυτό, διαψεύδοντας τη μέχρι σήμερα γραμμή της. Πρώτον, μας έλεγε ότι δεν έπρεπε να υπάρχει ειδικό καθεστώς για τους πολιτικούς για τις παρακολουθήσεις, κόντρα σε αυτό που έλεγαν όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας και έρχεται από χθες και φτιάχνει νέο καθεστώς ειδικό για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων».

Ο Δημήτρης Μάντζος επέστησε την προσοχή όλων στην «ντρίμπλα της κυβέρνησης ως προς την ενημέρωση του παρακολουθούμενου από την ΑΔΑΕ, διότι αυτή θα μπορεί να γίνεται τρία χρόνια μετά τη λήξη της παρακολούθησης. Αυτό σημαίνει ότι, ακόμη και αν καταλάβει τον κ. Ανδρουλάκη η νέα διάταξη, θα μάθει την αλήθεια το 2024. Παρά τις καλές προθέσεις που θεωρητικά η κυβέρνηση θέλει να εμφανίζει ότι έχει, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αναδεικνύοντας την πολιτική υποκρισία της. Αντί να αποκαλύψει, συγκαλύπτει και με το σχέδιο νόμου το οποίο έχει κατεβάσει».

Ερωτηθείς για το αν το σχέδιο νόμου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, ο Δημήτρης Μάντζος σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αξιολογήσει και θα τοποθετηθεί με την ψήφο και τον πολιτικό του λόγο. Επεσήμανε ωστόσο, ότι «το να υπάρχουν θεσμικά φίλτρα ενημέρωσης και αδειοδότησης, θα μπορούσε να είναι μία θετική πρωτοβουλία. Ωστόσο, η πολιτική ουσία είναι ότι εμείς το λέμε από τον Ιούλιο και τότε η κυβέρνηση μας έλεγε ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου». Δεν παρέλειψε δε, να υπενθυμίσει τη δήλωση της εισαγγελέως της ΕΥΠ ότι θα παρακολουθούσε ακόμη και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν το έκρινε σκόπιμο, λέγοντας πως «απέναντι σε αυτήν τη αντιδημοκρατική ρητορική, που τρεις μήνες τώρα την καταδικάζουμε, έρχεται τώρα ο κ. Μητσοτάκης ασθμαίνοντας και φοβούμενος τη διεθνή καταδίκη της χώρας και καταθέτει αυτό το σχέδιο νόμου».

Ο Δημήτρης Μάντζος επισήμανε ότι με τη συνεπή στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής έχει πετύχει «σημαντικές θεσμικές νίκες στο πραγματικό πεδίο της πολιτικής. Οτιδήποτε συνέβη προς την κατεύθυνση της αποκάλυψης της αλήθειας, προήλθε από τη δική μας παράταξη».

«Έχουμε μπει σε έναν λαβύρινθο. Κρατούμε όμως σφιχτά στο χέρι μας το μίτο της Αριάδνης, δεν θα χαθούμε, και στο τέλος θα βρούμε τον Μινώταυρο και θα τον σκοτώσουμε. Δεν είναι προσωπικό στοίχημα του Ν. Ανδρουλάκη και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Είναι καθήκον δημοκρατικό, ένα χρέος των πολιτικών δυνάμεων και των δημοσιογράφων, να αναδείξουν θεσμικά όλη την αλήθεια αυτής της νοσηρής υπόθεσης», πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών, ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε ότι «εμείς δεν πάψαμε ποτέ να ασχολούμαστε με τα ζητήματα της καθημερινότητας. Θέλουμε λοιπόν την πολιτική διεργασία που κάνουμε στην ενέργεια, στην ακρίβεια, στην κοινωνική ζωή, να τη συστηματοποιήσουμε σε ένα συνεκτικό πρόγραμμα. Η δουλειά που γίνεται από την Κ.Ο. και τα όργανα του κόμματος, μετά την επεξεργασία της ομάδας, με την επίβλεψη του Νίκου Χριστοδουλάκη, ολοκληρώνεται τις επόμενες εβδομάδες. Σκοπός μας είναι να έχουμε, με εύληπτο, απλό, ευσύνοπτο, ελκυστικό τρόπο, σε όλη τη χώρα, το πρόγραμμα και τις θέσεις μας για ένα βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο, ισχυρό κοινωνικό κράτος, δίκαιη κατανομή του εισοδήματος και των φορολογικών βαρών και εν τέλει ισχυρούς θεσμούς Δημοκρατίας».

Ακόμη «δεν θέλουμε να μας βλέπουν οι πολίτες ως μία απλή δύναμη αντιπολίτευσης και τυφλής διαμαρτυρίας. Το ΠΑΣΟΚ δεν γεννήθηκε ως τέτοιο και δεν θα γίνει ποτέ τέτοιο. Το ΠΑΣΟΚ ήταν και παραμένει δύναμη μεταρρυθμιστικής ευθύνης, που γνωρίζει και θέλει να αλλάξει ξανά τη χώρα και το μοντέλο της διακυβέρνησής της», τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα