back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Να απολογηθούν καλεί η Μόσχα τόσο την Βαρσοβία όσο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, για τα όσα ισχυρίστηκαν οι δυο πλευρές αναφορικά με την προέλευση του πυραύλου που σκότωσε δυο άτομα , στο πολωνικό χωριό κοντά στα ουκρανικά σύνορα εξαπολύοντας ταυτόχρονα κατηγορίες περί ρωσοφοβίας και υστερίας της Ευρώπης. Τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ δηλώνουν ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τους Ουκρανούς, ωστόσο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν δείχνει να έχει πειστεί: «Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι δεν ήταν δικός μας πύραυλος», είπε, σύμφωνα με το Interfax Ukraine, προσθέτοντας πως το Κίεβο πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο σημείο της έκρηξης. Η Ρωσία -πρόσθεσε- δεν έχει κάνει καμία πρόταση για ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κίεβο. «Δεν επικοινωνούνε μαζί μας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, ανακοίνωσε πως ο Πολωνός πρέσβης στη Μόσχα κλήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Βαρσοβία και ΝΑΤΟ δήλωσαν ότι οι έρευνες είναι σε εξέλιξη ωστόσο για την ώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις που να υποστηρίζουν πως το πυραυλικό πλήγμα αποτελεί εσκεμμένη ενέργειας σε βάρος της Πολωνίας. «Οι πόλεμοι είναι επικίνδυνοι και κατά τη διάρκειά τους γίνονται λάθη» τόνισε στο BBC, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Επισπεύδεται η αύξηση στις συντάξεις και η καταβολή της ειδικής οικονομικής ενίσχυσης σε χαμηλοσυνταξιούχους και δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων. Σύμφωνα με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή, η υπουργική απόφαση για τις αυξήσεις στις συντάξεις, αναμένεται πριν από τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ έως τις 20 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν τα επιδόματα. Παράλληλα, μονιμοποιούνται οι μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών της τελευταίας διετίας και θεσπίζεται ενιαίο πλαίσιο καθορισμού της αναπηρίας και των σχετικών παροχών.

“Κατάπληκτη» αλλά και «δυσαρεστημένη» δηλώνει η ΑΔΑΕ, σε ανακοίνωσή της, για τη «θεσμική παράλειψη» της κυβέρνησης, όπως σημειώνει, να μην απευθυνθεί στην Αρχή για το νομοσχέδιο που κατατέθηκε σε δημόσια διαβούλευση σχετικά με το νέο πλαίσιο διενέργειας νόμιμων επισυνδέσεων.

Σε ισχύ έως αυτή την ώρα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στα δυο ρεύματα της εθνικής Αθηνών -Θεσσαλονίκης στο ύψος της Λάρισας, όπου το απόγευμα ανετράπη βυτιοφόρο που μετέφερε εύφλεκτο υλικό.

«Φρούριο» θα θυμίζει αύριο η Αθήνα, ανήμερα της 49ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι πύλες θα ανοίξουν στις 8 και μισή το πρωί και θα κλείσουν στη μία μετά το μεσημέρι. Κλειστός από τις τρείς μετά το μεσημέρι ο σταθμός του Μετρό “Μέγαρο Μουσικής” και από τις τέσσερις και μισή το απόγευμα οι σταθμοί “Σύνταγμα” και “Ευαγγελισμός”. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση και αναμένεται να ανοίξουν μετά την ολοκλήρωση της καθιερωμένης πορείας προς την Αμερικανική πρεσβεία αργά το απόγευμα. Αλλαγές σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ

Έντονη η αστυνομική παρουσία γύρω από το Πολυτεχνείο λόγω συγκέντρωση μνήμης που πραγματοποιούν μέλη αντιεξουσιαστών στο σημείο, επί της οδού Στουρνάρη, που δολοφονήθηκε το 1985 ο Μιχάλης Καλτεζάς.

Η Ουγγαρία θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο επικεφαλής του γραφείου του Ούγγρου πρωθυπουργού, Βίκτορ Όρμπαν. Η Βουδαπέστη και η Τουρκία είναι τα μόνα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας που δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την ένταξη των δύο χωρών.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών τις βραδινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα