back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Τουλάχιστον δύο νέες προσθήκες αλυσίδων σούπερ μάρκετ

Διαβάστε επίσης

Με τουλάχιστον δύο νέες προσθήκες αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ξεκινά η τρίτη εβδομάδα εφαρμογής της η πρωτοβουλία για το «καλάθι του νοικοκυριού» με στόχο τη συγκράτηση των ανατιμήσεων στα είδη πρώτης ανάγκης για τους καταναλωτές.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάρτησης των ανανεωμένων καταλόγων που έχουν αποστείλει τα σούπερ μάρκετ στο υπουργείο Ανάπτυξης, με ολοένα και περισσότερες αλυσίδες να συμμετέχουν πλέον στο εν λόγω μέτρο.

Μιλώντας στο Open, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εξήγησε ότι υπάρχουν μειώσεις τιμών σε 246 προϊόντα που συμμετέχουν στο μέτρο -σε εβδομαδιαίο επίπεδο-, ενώ σε άλλες 650 προϊόντα οι τιμές έχουν παραμείνει σταθερές. Οι αυξήσεις των τιμών είναι ελάχιστες, μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών, υποστήριξε ο υπουργός.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ακόμη πως «έχει αρχίσει να δουλεύει ο ανταγωνισμός στα αλήθεια, πλέον οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ έχουν αρχίσει να ενδιαφέρονται για το ποια αλυσίδα θα έχει σήμερα το χαμηλότερο καλάθι και ποια θα έχει το χαμηλότερο αύριο το πρωί».

Ακόμα, ο υπουργός γνωστοποίησε πως το πρωί της Πέμπτης θα βρίσκεται στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ που θα έχει το χαμηλότερο καλάθι και πρόσθεσε πως αργότερα σήμερα – Τετάρτη – θα ανακοινώσει ποια είναι η αλυσίδα που έχει τις χαμηλότερες τιμές του «καλαθιού».

Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης την 3η εβδομάδα εφαρμογής του «Καλαθιού» και τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

1. Από σύνολο 816 προϊόντων 75 (9%) αυξήθηκαν 186 (22%) μειώθηκαν και τα υπόλοιπα 555 (69%) παρέμειναν σταθερά.

2. ΟΛΕΣ οι αλυσίδες είτε μείωσαν είτε διατήρησαν σταθερό το καλάθι τους με μειώσεις που έφτασαν έως το – 22%!!

3. Επιτυγχάνουμε να μειώσουμε την τιμή του Καλαθιού μεσοσταθμικά για ΤΡΙΤΗ συνεχόμενη εβδομάδα!

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα