back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντούντα: Απαραίτητη η έγκριση Πολωνίας και ΗΠΑ για πρόσβαση Ουκρανίας στην τοποθεσία τού πυραυλικού πλήγματος

Διαβάστε επίσης

H Πολωνία απάντησε στο αίτημα της Ουκρανίας για απόκτηση άμεσης πρόσβασης στην τοποθεσία στην οποία σημειώθηκε το χθεσινό πυραυλικό πλήγμα.

Ο πολωνός πρόεδρος, Αντρέι Ντούντα, δήλωσε ότι για την εμπλοκή της Ουκρανίας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η έγκριση της χώρας του και των ΗΠΑ, που διενεργούν από κοινού την έρευνα.

“Οι διαδικασίες διενεργούνται από πολωνούς και αμερικανούς εμπειρογνώμονες. Εάν κάποιος επιθυμεί να συμμετάσχει σε αυτές, θα χρειαστεί τουλάχιστον την συμφωνία των δύο αυτών εμπλεκομένων”.

Κλέβερλι για πυραυλικό πλήγμα στην Πολωνία

O υπουργός Εξωτερικών τού Ηνωμένου Βασιλείου, Τζέιμς Κλέβερλι, δήλωσε ότι η χώρα του θα παρέχει την απαιτούμενη στήριξη στην προσπάθεια διερεύνησης του πυραυλικού πλήγματος στα σύνορα Πολωνίας-Ουκρανίας.

Μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, διευκρίνισε ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι συνθήκες και ότι η Βρετανία δεν θα βιαστεί να εξαγάγει συμπεράσματα. “Η αντίδρασή μας θα καθορίζεται πάντα από τα γεγονότα”, τόνισε, και, αναφερόμενος στο σενάριο να πρόκειται για πύραυλο της ουκρανικής αεράμυνας, προσέθεσε: “Αλλά η Βουλή δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία: ο λόγος για τον οποίο εκτοξεύονται πύραυλοι στον ουρανό της Ευρώπης και εκρήγνυνται σε χωριά της Ευρώπης είναι η βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία”.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα