back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Κόλαφο για την κυβέρνηση η τελευταία απολογιστική έκθεση της ΑΔΑΕ

Διαβάστε επίσης

Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί σύμφωνα με κοινή δήλωση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής η τελευταία απολογιστική έκθεση της ΑΔΑΕ, καθώς όπως υποστηρίζουν, αποκαλύπτει και τεκμηριώνει την αντιθεσμική της στάση και τον άκρως επικίνδυνο για την δημοκρατία ρόλο της στην υπόθεση των υποκλοπών.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον εκλεκτό της στην ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα, εκτόξευσε τις παρακολουθήσεις πολιτών για λόγους εθνικής ασφάλειας, για τις οποίες δεν απαιτείται αιτιολογία, από 11.680 το 2019 σε 15.475 το 2021.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επικαλείται επίσης τις αναφορές της ΑΔΑΕ για την διάταξη με την οποία η κυβέρνηση κατήργησε τη δυνατότητα ενημέρωσης του παρακολουθούμενου, σχολιάζοντας ότι ο κ Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τον καθεστωτικό κατήφορο και την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, που πλήττουν ευθέως την λειτουργία του κράτους δικαίου και των δημοκρατικών θεσμών.

Ζητούν δε την άμεση κατάργηση της κατάπτυστης όπως την χαρακτηρίζουν διάταξης, προσθέτοντας ότι το νομοσχέδιο που κατατέθηκε ουσιαστικά θεσμοθετεί την Ομερτα.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα