back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ώρα της δικαιοσύνης για τον αποκαλούμενο ψευτογιατρό

Διαβάστε επίσης

Μετά από πολύμηνη διαδικασία σήμερα είναι η μέρα που η δικαιοσύνη θα ανακοινώσει την ετυμηγορία της για τον αποκαλούμενο ψευτογιατρό, ο οποίος κατηγορείται για δώδεκα ανθρωποκτονίες και δεκατέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονιών σε βάρος ασθενών που εμπιστεύτηκαν τη υγεία και τη ζωή τους στα χέρια του.

Στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κάθονται και 16 ακόμα κατηγορούμενο, μεταξύ των οποίων, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων αλλά και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα, οι οποίοι εμφανίζονται ως συνεργοί του γιατρού «μαϊμού».

Το δικαστήριο άνοιξε την αυλαία του τον Νοέμβριο του 2021 και ένα χρόνο αργότερα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 50χρονος βασικός κατηγορούμενος, ο οποίος ήταν γνωστός ως Dr. Kontos φέρεται ότι συστηνόταν ως διεθνούς φήμης γιατρός με μεγάλη λίστα ασθενών και έπειθε ανθρώπους να εμπιστευτούν σε αυτόν ό,τι πολυτιμότερο είχαν τη υγεία τους ή την υγεία των δικών τους ανθρώπων έναντι βέβαια αδράς αμοιβής.

Μεταξύ των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή ακολουθώντας, σύμφωνα με την κατηγορία, τις «μαϊμού» θεραπείες με τα «ιερά» μαντζούνια είναι και δυο παιδιά 14 και 16 ετών.

«Μη φοβού» φέρεται να έλεγε ο 50χρονος κατηγορούμενος στους ασθενείς και τους συγγενείς τους τους οποίους, σύμφωνα με την κατηγορία, καλούσε να διακόψουν τις θεραπείες των γιατρών.

Η εισαγγελική πρόταση

Ο εισαγγελέας της έδρας στην πρόταση του εισηγήθηκε την καταδίκη του «ψευτογιατρού» για τις έξι ανθρωποκτονίες που τον βαρύνουν και για πέντε από τις απόπειρες ανθρωποκτονιών για τις οποίες κάθεται στο εδώλιο ενώ ζήτησε την απαλλαγή των 16 συγκατηγορούμενων του.

Ο εισαγγελικός λειτουργός για το σκέλος της απαλλακτικής του πρότασης επικαλέστηκε, κυρίως, λόγους ιατρικής τεκμηρίωσης των φακέλων, ενώ για άλλες τρεις υποθέσεις πρότεινε τη μετατροπή τους σε βαθμό πλημμελήματος.

Την ενοχή του 50χρονου εισηγήθηκε ο εισαγγελέας και σειρά αδικημάτων όπως απάτη, πλαστογραφία, χρήση πλαστού εγγράφου, οπλοκατοχή και υπεξαίρεση μνημείου, διακεκριμένη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση σε ανηλίκους για τα οποία κάθεται στο εδώλιο ενώ για την αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος ζήτησε να παύσει η ποινική δίωξη για το μεγαλύτερο διάστημα για το οποίο κατηγορείται, λόγω παραγραφής.

Τέλος, ο εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγεί ο «ψευτογιατρός» και οι πέντε συγκατηγορούμενοι του στην υπόθεση που αφορούσε ασθενή ο οποίος υπεβλήθη σε επέμβαση κατά την οποία του αφαίρεσαν το πλευρό, του έβαλαν ένα σίδερο «κλωβό» και τελικά απέκτησε ποσοστό αναπηρίας 85%.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα