back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

17.9 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Το Πακιστάν επέτρεψε τελικά την προβολή της ταινίας «Joyland»

Διαβάστε επίσης

Το Πακιστάν επέτρεψε τελικά την προβολή της ταινίας «Joyland» του Σαΐμ Σαντίκ η οποία είναι η επίσημη πρόταση της χώρας στα φετινά Όσκαρ. Θα ξεκινήσει η κινηματογραφική προβολή στη χώρα με κάποιες μικρές περικοπές.

Ο Σαλμάν Σούφι, επικεφαλής των Στρατηγικών Μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού δήλωσε στο Associated Press ότι η απόφαση για την άρση της απαγόρευσης ελήφθη από μια επιτροπή η οποία την ενέκρινε με μικρές περικοπές. Έγραψε επίσης στο Twitter: «Η ελευθερία του λόγου είναι θεμελιώδες δικαίωμα και πρέπει να τρέφεται εντός των πλαισίων του νόμου».

Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Σαΐμ Σαντίκ η ταινία ”Joyland” αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Πακιστάν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου σύμφωνα με το Al Jazeera. Ενώ όπως ανέφερε το Deadline, θα προβληθεί στη Γαλλία στις 22 Νοεμβρίου.

Η ταινία διαδραματίζεται στη Λαχόρη και εξιστορεί τη ζωή μιας τρανς χορεύτριας στη μουσουλμανική χώρα. Έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στις Κάννες όπου έτυχε μεγάλης εκτίμησης από το κοινό και χειροκροτήματα από την κριτική επιτροπή κερδίζοντας τον Queer Χρυσό Φοίνικα και το βραβείο της Επιτροπής.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα