back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Α.Απέργη: Σε υψηλά επίπεδα οι ρατσιστικές επιθέσεις σε τρανς πρόσωπα στη χώρα μας

Διαβάστε επίσης

Διήμερο εκδηλώσεων για τη Διεθνή Ημέρα Τρανς Μνήμης διοργανώνει και φέτος το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), η μη κυβερνητική οργάνωση εθελοντικού χαρακτήρα για την προαγωγή των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρανς, φυλοδιαφορετικών, και γενικότερα των ΛΟΑΤΚΙ+ προσώπων.

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18.00μμ, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή ημερίδα, υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη της Διεθνούς Τρανς Οργάνωσης InternationalTransFund (ITF), ενώ θα προβληθεί σε ζωντανή αναμετάδοση μέσα από την επίσημη σελίδα του ΣΥΔ στο Facebook. Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 19.00μμ, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Πορεία Μνήμης με αναμμένα κεριά, με αφετηρία την Πλατεία Ομονοίας και προορισμό τη Βουλή των Ελλήνων (Σύνταγμα).

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Παρατηρητήριο Δολοφονιών Τρανς Προσώπων, το 2021 καταγράφηκαν 327 δολοφονίες τρανς και φυλοδιαφορετικών ατόμων σε όλο τον κόσμο, ενώ μαζί με τις αυτοκτονίες καθώς και τους θανάτους που δεν εξιχνιάστηκαν τα αίτια τους, φτάνουν και ξεπερνούν τις 389 καταγραφές.

«Πίσω από αυτούς τους αριθμούς κρύβονται ανθρώπινες ζωές», είπε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, ‘Αννα Απέργη.

«Φέτος, στο μαύρο αυτόν κατάλογο, έρχονται να προστεθούν ακόμα 327 καταγεγραμμένα θύματα. Η πραγματικότητα όμως είναι ακόμα τραγικότερη καθώς υπάρχουν δεκάδες που δεν καταγράφονται» πρόσθεσε.

Σύμφωνα μάλιστα με την κ. Απέργη, «το ρατσιστικό φαινόμενο στη χώρα μας παραμένει σταθερά σε υψηλά επίπεδα, με τα περιστατικά κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ και ιδιαίτερα κατά των τρανς προσώπων να είναι πολύ υψηλά σε ποσοστά», ενώ, όπως λέει, το ΣΥΔ κατέγραψε περιστατικά «που αφορούσαν επιθέσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές σε τρανς άτομα που εργάζονται στο σεξ, τα οποία δέχθηκαν απειλές ακόμη και για πυρπόληση».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα